У Львові дискутують про те, чи зносити міст на вулиці Науковій

21175 0
Наразі обговорюють три варіанти облаштування руху транспорту на цій ділянці, один з них – про знесення моста.
Фото: wikimedia.org

Фото: wikimedia.org

ЛКП «Львівавтодор» має провести транспортне моделювання, аби у Львові вирішили, що саме робити із мостом на вулиці Науковій. Про це у коментарі Тvoemisto.tv розповіла заступниця міського голови Львова Ірина Маруняк. Йдеться про недобудований шляхопровід поблизу «Сільпо». Нині його використовують як парковку.

У Львівській міській раді обговорюють три варіанти організації руху на цій ділянці. Зокрема, йдеться про відновлення моста, це дало б можливість продовжити трамвайну колію з вул. Княгині Ольги – перетин вул. Наукової до вулиці Трускавецької. А у перспективі трамвайні колії з Трускавецької мали б виходити аж до вулиці Вернадського.

Також є варіант його знести, а на цій ділянці облаштувати кільцеву розв’язку.

Читайте також: Автостанцію від Янівського кладовища перенесуть на новозбудоване квазікільце

Яке саме рішення буде максимально ефективним, стане зрозуміло після транспортного моделювання. Аби його провести, «Львівавтодор» має три місяці.

«Була нарада з депутатами, архітектором міста, керівником «Львівавтодору». Розглядаємо три варіанти: залишити міст, капітально відремонтувати його, розширити та облаштувати велодоріжки. Також є варіант залишити міст, але внизу облаштувати кільце для руху автотранспорту. Третій варіант – знести міст, облаштувати транспортну розв’язку. Лише після результатів транспортного моделювання будемо замовляти техніко-економічне обгрунтування, і вирішувати, який варіант для міста найбільш вигідний», – каже вона.

Вона додає, що фахівці з «Львівавтодору» вивчатимуть ситуацію з транспортом у радіусі трьох кілометрів від цього шляхопроводу, аби розуміти, яким чином буде впливати розв’язка на рух транспорту в напрямку вулиць Коперника, Трускавецької.

Читайте також: У Львові планують реорганізувати рух на найбільш проблемних перехрестях. Перелік

Нагадаємо, декілька десятків років Львів не може вирішити, що робити із шляхопроводом на перехресті Княгині Ольги – Наукова. Його збудували наприкінці 80-х. Торік у коментарі Tvoemisto.tv Олександр Одинець, в. о. директора департаменту житлового господарства та інфраструктури ЛМР, повідомив, що шляхопровід передадуть на баланс ЛКП «Львівавтодор», який має визначити варіанти добудови та розробити проєктно-кошторсну документацію. Минулого року на це виділили 1,2 мільйони гривень із міського бюджету.

Вікторія Савіцька


Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!