Львівавтодор оголосив тендер на електронний квиток

3360 0
Пропозиції від компаній прийматимуть впродовж двох місяців.
візуалізація надана ЛМР

візуалізація надана ЛМР

ЛКП «Львівавтодор» оголосило міжнародний тендер на розробку, постачання, впровадження та обслуговування електронного квитка у Львові. Відповідне оголошення опублікували вчора, 16 листопада, на сайті Європейського банку реконструкції і розвитку.

Очікується, що запропонований контракт включатиме проектування, обладнання, програмне забезпечення, апаратні засоби, системи впровадження та інтеграційні послуги, а також послуги з технічного обслуговування. Набори обладнання мають встановити на 1000 одиницях транспорту – 725 автобусах, 150 трамваях, 125 тролейбусах.

Читайте також: Як виглядатиме та працюватиме електронний квиток у Львові. Візуалізація

Також потрібно буде закупити власне е-квитки і зчитувачі, ручні засоби контролю, розробити веб-сайт та мобільні додатки й інтегрувати їх з наявними системами та телекомунікаціями. Крім того, проект передбачає диспетчерську систему з маршрутами транспорту, розкладом та GPS-навігацією. Ця система має передбачати різні способи оплати – як мінімум, готівкову та карткову, а також можливість придбання квитків через мобільний додаток.

Тендерна процедура складається з двох етапів. На першому з них до 15 січня прийматимуть технічні пропозиції від компаній без кошторисів. Кошториси пропонуватимуть уже на другому етапі відбору, до якого допустять лише ті компанії, які відповідатимуть умовам закупівлі.

Нагадаємо, 17 листопада 2016 року у Львові підписали угоду про кредитне фінансування впровадження е-квитка на 10 млн євро. Назву електронного квитка визначили львів’яни через соціологічне опитування. Назву «ЛеоКарт» запропонувало дев’ять львів’ян, однак переміг Андрій Карп’як, який надав таку пропозицію першим. 

Читайте також: У Львові створять Центр по роботі з е-квитком

У листопаді торік ЛКП «Львівавтодор» підписав контракт із компанією iC consulenten (Австрія), яка буде надавати консультаційні послуги з впровадження електронного квитка. У березні 2018-го року планували підписати офіційну угоду з переможцем, втім тоді повідомили, що впроваджуватимуть е-квиток не раніше першої половини наступного року. 

Затримки та перенесення термінів пов’язують із вимогами ЄБРР. Спочатку електронний квиток будуть впроваджувати на електротранспорті, потім на автотранспорті.

До квітня триватимуть тендерні процедури, після чого визначать, яка саме компанія впроваджуватиме е-квиток у місті. Упродовж 12-18 місяців триватиме етап безпосереднього впровадження е-квитка: попереднє тестування обладнання, виготовлення, монтаж, тестування в роботі та розширення функціоналу.


Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!