«Львівавтодор» розгорнув палатку з чаєм для тих, хто змерз у черзі за е-квитком

4030 0
У Львові на оформлення пільгової картки на проїзд звернулось 105 тисяч містян, видали наразі лише 32 тисячі карток.
Фото:ЛКП "Львівавтодор"

Фото:ЛКП "Львівавтодор"

Біля Центру обслуговування пасажирів, що на вулиці Горбачевського, 10, розгорнули намет з чаєм для тих, хто мерзне у черзі за пільговою карткою. Про це ЛКП «Львівавтодор» повідомив на своїй сторінці у Фейсбук.

Читайте також: Тир чи військовий полігон. Що мерія планує збудувати на Грибовицькому сміттєзвалищі 

«Рішення облаштувати такий мобільний пункт з чаєм ухвалили, зважаючи на ситуацію зі захворюваністю на Covid, введеними додатковими обмеженнями через це та, зважаючи на велику кількість мешканців, які приходять, щоб отримати пільгову транспорту картку «ЛеоКарт». При пониженні температури повітря такі намети розгортатимуть і біля інших пунктів видачі пільгових е-квитків», – йдеться у повідомленні.

Зазначимо, що на облаштування триповерхової будівлі, що на вулиці Горбачевського, 10, під Центр обслуговування пасажирів місто витратило близько 8 мільйонів гривень, тож деякі містяни з обуренням сприйняли розгортання палаток з чаєм. А також закликали місто налагодити видачу пільгових карток так, щоби не доводилось вистоювати у черзі на вулиці.

Центр обслуговування пасажирів відкрили у січні цього року, хоча планували відкриття ще восени, у жовтні торік. У центрі мали б приймати людей за записом, електронною чергою, але чомусь люди часто стоять у черзі на вулиці. Сюди містяни звертаються, аби подати документи на пільгову транспортну картку, або ж для того щоби її забрати.

Читайте також: У Львові запрацював Центр обслуговування пасажирів 

Керівник департаменту міської мобільності і вуличної інфраструктури ЛМР Олег Забарило у коментарі Тvoemisto.tv пояснив, що часто за карткою приходять і ті, кому ще не надіслали СМС-повідомлення про те, що вона уже виготовлена, тому утворюються черги.

«Проблеми як такої немає. У палатці буде міні-пункт обігріву для відвідувачів – чай, печиво. Черги будемо розприділяти коректно, щоби створювати менші незручності. По інших пунктах видачі документів краща ситуація з чергами, бо там менше адміністраторів, а на Горбачевського їх 11. Також є обмеження через пандемію. А люди приходять за карткою ті, хто отримав СМС, що картка готова, а ще часом і ті, хто такого повідомлення не отримав, щоби з’ясувати щось», – каже він.

Олег Забарило додає, що у місті працює 25 пунктів подачі документів, з за пільговою карткою звернулось 105 тисяч містян, видали близько 32 тисячі карток. Докумнети на пільгову картку для школярів збирають окремо, по школах.

Раніше Олег Забарило повідомляв, що уже з березня почнуть штрафувати тих, хто їздить за посвідченням, а не за карткою. Утім зараз говорить, що штрафувати почнуть тоді, коли видадуть щонайменше 105 тисяч пільгових карток.

«Відмовимося від практики пред’явлення посвідчень, але це не буде до того, поки не видамо усі картки, на які є запит, оформлені заяви», – зазначив він.  

Читайте також: Е-квиток у Львові. Усе про картки, ціни, пільги

Нагадаємо, що з 13 січня 2022 року у Львівській ОТГ запрацював перший етап електронного квитка. На першому етапі валідувати свої картки можуть лише пільговики. Планують, що після його введення зміниться підхід до фінансування усього громадського транспорту. Зокрема, дотації для комунальних «Львівелектротрансу» і АТП-1 мають розраховувати за показниками, які надавали ці підприємства, а суму компенсації – залежно від вартості кілометра роботи автобуса. Окрім цього, система мала б стати прозорою – кожен пасажир має валідувати картку. Зміняться також тарифи, для мешканців мають створити застосунок та мережу з продажу карток. 

Додамо, що разовий електронний квиток квитка на одну поїздку з можливістю пересадки впродовж 40 хвилин коштуватиме 10 грн, разова поїздка без можливості пересадки у разі придбання паперового квитка у водія – 15 грн. Якщо пасажир не зареєстрував проїзд, то заплатить штраф у контролера у розмірі 200 грн. Абонемент на 30 днів коштуватиме 420,00 грн, на 90 днів – 1200,00 грн, на 180 днів – 2200,00 грн і на 365 днів – 3650,00 грн.

Для студентів абонемент на 30 днів коштуватиме 210 грн за наявності персоналізованої трнаспортної картки «ЛеоКарт», а на 180 днів – 1100 грн. Для учнів шкільного віку 60 поїздок в місяць будуть безоплатними протягом навчального року, а в літній період коштуватимуть 10 грн.

Вікторія Савіцька



Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!