«Львівелектротранс» планує евакуйовувати до 30 автомобілів щодня

1749 0
Зараз комунальне підприємство має 7 евакуаторів, з яких реально працюють хіба два.
Фото: Твоє місто

Фото: Твоє місто

Львівське комунальне підприємство «Львівелектротранс» оплачуватиме роботу приватних евакуаторів з екіпажами до кінця року за понад 12 млн грн. Угоду з орендодавцем, ТОВ «Експедиція 777», підписали 28 лютого, – йдеться на порталі публічних закупівель Prozorro. Про це повідомляють Наші гроші. Львів.

Закупівлю виконали за прямою угодою, оскільки на попередню, конкурсну, не прийшов жоден учасник і її скасували. Раніше в комунальному підприємстві не було великих замовлень приватних евакуаторів. Але тепер, як пояснює  в.о. директора Володимир Ковалів, у Львові суттєво зросла кількість автомобілів, а тому частіше виникають ускладнення через блокування у русі, зокрема електротранспорту. Крім того, є проблеми з відтоком кадрів «Львівелектротрансу» та простої евакуаторів через ремонт.

Читайте також: «Ходимо вдвох». Як у Львові працюють інспектори з паркування

Зараз комунальне підприємство має 7 евакуаторів, з яких реально працюють хіба два. Один із евакуаторів зараз ремонтують, а ще чотири потребують ремонту. Як повідомив «Львівелектротранс», вартість ремонту станом на 2021 рік становив би понад 3 млн грн, а тому зараз це коштуватиме, за їхніми прогнозами, понад 5 млн грн.

Договором із «Експедиція 777» передбачено оренду двох IVECO EuroCargo з екіпажами, які надаватимуть свої послуги за викликом. Передбачається, що вони здійснять 9240 виїздів, тобто приблизно 924 щомісяця (у січні та лютому цього року «Львівелектротранс» евакуював 1113 транспортних засобів).

Кожна евакуація коштуватиме 1300 грн. Таку ціну визначили в тому числі і на основі рішення виконкому «Про затвердження розмірів плати за транспортування тимчасово затриманих інспекторами з паркування транспортних засобів на спеціальні майданчики (стоянки)», згідно з яким евакуація коштує від 1862 до 2638 грн. «Львівелектротранс» оплачуватиме фактичну кількість евакуацій, тобто сума сплачених коштів може бути і меншою, в залежності від кількості евакуацій. ТОВ «Експедиція 777» самостійно оплачуватиме роботу екіпажів, ремонт техніки та інші витрати, як-от пальне. Крім того, повинне мати договори страхування на випадок пошкодження транспортних засобів, які будуть перевозитись, чи з відшкодування шкоди нанесеної життю, здоров’ю та майну третіх осіб під час транспортування.

Читайте також: Паркування у Львові. Що змінилось та де найчастіше штрафують

ТОВ «Експедиція 777», яке єдине подало комерційну пропозицію ЛКП і отримало підряд, зареєстрували 3,5 роки тому. Його власником є Артем Венгренюк з Києва. За даними Clarity, крім «Львівелектротрансу», компанія також отримувала замовлення від «Укрпошти» на 2,6 млн грн на послуги з перевезення. «Експедиція 777» також евакуйовує автомобілі в Києві. У 2021 році «Наші гроші» повідомляли, що поліція розслідує привласнення коштів службовцями Департаменту транспортної інфраструктури Київської міськдержадміністрації у складі організованої групи за участю службовців низки приватних фірм під час евакуації автівок за порушення правил паркування. У переліку компаній згадано і «Експедиція 777» (тоді засновником був Анатолій Якуба).

Нагадаємо, Tvoemisto.tv поспілкувалося з інспектором з паркування: як він визначає, який автомобіль потрібно евакуювати, хто має компенсувати вартість пошкодженої під час евакуації машини, скільки евакуаторів працює у місті та чи справді є такі авто, які вони не можуть забрати на штрафмайданчик. Зокрема, як зазначив Tvoemisto.tv інспектор з паркування Артур Строцький, щодня у Львові близько 30 автівок евакуатор везе на арештмайданчики. Детальніше про це читайте за посиланням.

______________________________________________________________________________________

Щоб отримувати актуальні й гарячі новини Львова та України, підписуйтеся на наш Instagram та Viber.

Трансляції важливих подій наживо і щотижневі відеопрограми  про актуальні львівські питання у «Темі тижня» та інтелектуальні розмови на загальноукраїнські теми у «Акцентах Твого міста» і публічні дискусії для спільного пошуку кращих рішень викликам громади міста – дивіться на нашому YouTube-каналі.

 


Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!