Львівелектротрансу нададуть імена водіїв, які паркуються на коліях

1728 0
Поліцію зобов'язали надати «Львівелектротрансу» імена водіїв, які паркуються на рейках.
фото ілюстративне: prolviv.com

фото ілюстративне: prolviv.com

Львівський окружний адмінсуд зобов'язав патрульну поліцію відповісти на запит «Львівелектротрансу» про порушників ПДР, через яких відбуваються затримки в русі громадського транспорту. При цьому судді відкинули аргументи поліції про те, що такі списки містять персональні дані, через що їх і не надали «Львівелектротрансу» раніше, пише видання Zaxid.net.

Із запитом до поліції «Львівелектротранс» звернувся ще на початку вересня, коли вирішив подавати до суду на водіїв, які паркують автомобілі на проїжджій частині або є винуватцями ДТП з громадським транспортом. Однак у Патрульній поліції Львова відмовилися надавати списки порушників, зазначивши, що така інформація є конфіденційною, оскільки містить персональні дані («Львівелектротранс» просив прізвища, імена, по батькові порушників, їхні адреси, марки та державні номери автомобілів, через які відбувались затримки в русі).

Читайте також: Львів’яни перенесли авто, яке перешкоджало руху трамвая. Відео

Після відмови «Львівелектротранс» подав позов на поліцію і його вимоги частково задовольнили. Оскільки суд не має повноважень змусити Патрульну поліцію Львова надати списки порушників (це було б втручанням у роботу поліції), то судді зобов'язали правоохоронців повторно розглянути запит «Львівелектротрансу» і надати вмотивовану відповідь.

«У ході розгляду справи судом не встановлено наявності у відповідача передбачених законом підстав для відмови у задоволенні запиту на інформацію, тому суд приходить до висновку про наявність підстав для задоволення позовних вимог в частині визнання протиправними дій начальника управління Патрульної поліції Львова у відмові ЛКП «Львівелектротранс» надати інформацію на запит», – йдеться у постанові суду.

Читайте також: А де я маю стати? 20 місць, де у Львові порушують правила паркування. Фото

Там також уточнили, що відмовити у наданні інформації можуть лише у чотирьох випадках: 1) якщо такої інформації не мають; 2) якщо інформація має обмежений доступ; 3) якщо не оплачені витрати на друк чи копіювання такої інформації; 4) якщо запит не має даних про того, хто його відправив.

Водночас, як уточнила речниця Патрульної поліції Львова Катерина Рибій, патрульні подадуть апеляцію на постанову Львівського окружного адмінсуду.

Читайте також: Руки примерзають. Чому електротранспорт Львова виживає, а не розвивається

Зазначимо, із липня 2017 року «Львівелектротранс» розпочав щоденний моніторинг роботи підприємства і виявив, що за чотири місяці електротранспорт понад 320 годин не курсував через ДТП та неправильно припарковані авто. При цьому збитки від простою громадського транспорту з липня по жовтень оцінюють у 1,6 млн грн (годину простою оцінили у 3 тис. грн). Через це в ЛКП «Львівелектротранс» вирішили додатково позиватися на водіїв, через яких і відбуваються затримки в русі, щоб компенсувати збитки.

Додамо, що штраф за паркування, яке створює перешкоди для руху транспорту, становить 510 грн.


Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!