Львівгаз перевірять через зайві суми в платіжках

5514 1
На підприємство, у разі виявлення порушення, може очікувати максимальний штраф у 850 тисяч гривень.
Фото Андрій Костюк

Фото Андрій Костюк

Нацкомісія, що здійснює державне регулювання у сферах енергетики та комунальних послуг, позапланово перевірить ПАТ «Львівгаз» через зайві суми у платіжках. Відповідне звернення направили у Державну регуляторну службу, заявила голова НКРЕКП Оксана Кривенко, передає Укрінформ.

Читайте також: Як подати показники лічильника за газ, не виходячи з дому. Інструкція

«На підставі численних звернень громадян через донарахування їм обсягів природного газу, які враховують об’єми приведення до стандартних умов, звернулась із запитом у Державну регуляторну службу щодо погодження проведення позапланових перевірок 20-ти операторів газорозподільних мереж», – сказала Оксана Кривенко.

За її словами, на порушників може очікувати максимальний штраф у 850 тисяч гривень. Додамо, що у листопаді більшість побутових споживачів газу отримали від газзбутів платіжки з донарахуваннями за жовтень та попередженням про донарахування за три попередні роки зі значними сумами. Причиною цього стало «приведення обсягу газу до еталонних умов вимірювання», що газ збути назвали вимогою Нафтогазу.

Читайте також: Без газу. Чому підприємці конфліктують із «Львівгазом»

НКРЕКП заборонила облгазам приводити до стандартних об'єми природного газу, використаного побутовими споживачами, та донараховувати у платіжках.

 


Читайте також:
5 Січня, 2019 09:57
666 ... не буває ні "зайвих грошей" , ні " зайвих сум нарахувань в платіжках" ... а на підставі численних звернень громадян , в Україні встановлено конкретні тарифи на газ і тепло ... бачили очі , ЩО купували ? ...
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!