«Львівгаз» хотів стягнути із військових частин зайвих 30 мільйонів гривень

1287 0
Судова справа триває з 2019 року.

Верховний Суд не дозволив стягнення зайвих 30 мільйонів гривень ПАТ «Львівгаз» як оператором газорозподільної системи з військових частин та установ Львівського гарнізону. Позивач намагався довести в суді належні підстави для сплати за тепло у подвійному розмірі. Про це повідомили у Спеціалізованій прокуратурі у військовій та оборонній сфері в Західному регіоні.

Спецпрокуратура захищала інтереси Квартирно-експлуатаційного відділу м. Львова, з якого ПАТ «Оператор газорозподільної системи «Львівгаз» у судовому порядку намагалося стягнути без достатніх на те підстав частину вартості обсягу природного газу.

У ході розгляду справи встановлено, що КЕВ м. Львова, який забезпечує теплом військові частини і установи, уклав договори з постачальниками газу, за отримання якого сплатив кошти. Натомість «Львівгаз» як оператор газорозподільної системи намагався довести у Господарському суді Львівської області та Західному апеляційному господарському суді, що це начебто він поставив цей газ та просив стягнути його подвійну вартість.

Як уточнили у Спецпрокуратурі, справа триває з 2019 року. Відтак, Верховний Суд своїм рішенням визнав належними доводи спецпрокурорів, які повністю спростували вимоги позивача та не дозволив безпідставного стягнення з держбюджету 30 млн грн.



Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!