«Львівгаз збуту» заборонили виставляти споживачам платіжки за газ

3483 0
Компанія вже подала на оскарження і закликає споживачів сплачувати рахунки.
ілюстративне фото: УНІАН

ілюстративне фото: УНІАН

Компанії «Львівгаз збут», яка є найбільшим постачальником газу на Львівщині, заборонили виставляти рахунки населенню за спожитий газ. Таку ухвалу виніс Окружний адміністративний суд Києва за позовом державної компанії «Нафтогаз України» до НКРЕКП, тим самим заборонивши видавати низку ліцензій на постачання газу газзбутам, які заборгували НАК «Нафтогаз України» понад 23 млрд грн. Текст ухвали оприлюднили у Єдиному реєстрі судових рішень.

Відповідно до ухвали, компанії «Львівгаз збут» заборонили «виставляти в паперовому та електронному вигляді побутовим споживачам рахунки, акти, будь-які інші платіжні документи про оплату за природний газ, спожитий ними до січня 2021 року».

Як зазначили Тvoemisto.tv у «Львівгаз збуті», їхня компанія вважає ухвалу суду необґрунтованою та вже подала на оскарження у 6-й апеляційний адміністративний суд Києва.

Компанія продовжує постачати блакитне паливо клієнтам, тому закликає споживачів сплатити вже нараховані суми за спожитий газ, наполягають у компанії.

За їх повідомленням, для безперервного постачання газу їм необхідні своєчасні розрахунки споживачів за спожите блакитне паливо.

«Обмежуючи постачальників у праві виставляти платіжні документи за спожитий газ, суд впливає на стабільність постачання газу побутовим споживачам», – зазначили у компанії.

 


+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!