Львівгаз знову перевірять через донарахування в платіжках

2186 1
Раніше ПАТ «Львівгаз» оштрафували на 850 тис. грн за донарахування.
Фото Андрій Костюк

Фото Андрій Костюк

Національна комісія, що здійснює державне регулювання у сферах енергетики та комунальних послуг (НКРЕКП) перевірить, чи перестали у ПАТ «Львівгаз» донараховувати у платжках. Про це повідомляє прес-служба «Нафтогазу».

Читайте також: Ціна на газ буде різна для кожної області. Скільки платитимуть львів’яни

Наприкінці 2018 року облгази почали видавати платіжки зі збільшеними обсягами споживання. 23 листопада торік НКРЕКП заборонила облгазам донараховувати платіжки, втім цю заборону вони проігнорували, а 15 лютого подали на НКРЕКП до суду. У «Нафтогазі» заявляли, що облгази компанії «РГК», що належить бізнесмену Дмитру Фірташу, штучно збільшують заборгованість споживачів за газ, аби вони не змогли перейти до інших постачальників газу, зокрема до «Нафтогазу».

У березні НКРЕКП перевірила та оштрафувала на 850 тисяч низку облгазів, зокрема й ПАТ «Львівгаз», та зобов’язало їх зробити перерахунок у платіжках. За даними регулятора, ці установи донараховували до 10% обсягів спожитого газу за «приведення до стандартних умов». У Мінсоцполітики споживачам радять відстоювати свої права у суді і скаржитись на незаконні платіжки на урядову гарячу лінію.

Читайте також: Як подати показники лічильника за газ, не виходячи з дому. Інструкція

Водночас у «Львівгазі» це рішення назвали політично вмотивованим та подали апеляцію. У облгазі кажуть, що у разі перерахування, понад 300 тисяч споживачів Львівщини, у яких коефіцієнт газу становить одиницю або менше, будуть змушені доплатити за фактично не спожиті 4 млн куб. м газу.


Читайте також:
31 Січня, 2020 17:57
Ірина Сьогодні дізналася, що газ на умовах передплати для мене дорожчий, ніж без передплати!!!! Як вам таке? А коррегувати відмовляються:плати дешевше, але вже з кішені. Твої гроші будуть *збережені* до.....аступної афери)))
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!