Львівгаззбут скоригував тариф на газ для населення. Що змінилося і чому

12674 6
Газ розраховують із приведенням до стандартних умов.

«Львівгаззбут» нарахував газ споживачам за новим коефіцієнтом. Про це підприємство повідомило на своєму сайті.

Тепер всім споживачам «Львівгаззбуту» тариф на газ нараховуватимуть відповідно до стандартних умов.

«"Львівгаззбут" був змушений навіть взимку продавати газ як при температурі + 20С і стандартному атмосферному тиску 760 мм рт. ст. При цьому об’єми спожитого, однак не оплаченого газу зараховувались як борг "Львівгаззбуту"», - повідомлено на сторінці підприємства.

Тобто, споживачі платитимуть не тільки за безпосередньо спожитий газ, а повністю за об’єм газу, який був доставлений з підприємства до їхніх домівок, навіть якщо в процесі доставки кількість газу зменшилася. Коефіцієнти коригування різняться від 0,95 до 1,07 у залежнсті місця розташування лічильника та календарного місяця.

У підприємстві кажуть, що це не нова практика для України та Львова зокрема. Бюджетні установи та всі інші споживачі, окрім населення, платять за газ з таким розрахунком вже три роки. Така ситуація викликана боргом ТОВ «Львівгаззбут» перед НАК «Нафтогаз Україна», який складає 175 млн грн. Споживач зможе побачити інформацію щодо різниці об’єму спожитого газу в стандартних та робочих умовах за період від 1 грудня 2015-го року до 30 вересня 2018-го року. Це число буде зазначено в кожній квитанції.

За словами заступника начальника департаменту енергоефективності «Нафтогаз України» Олексія Хабатюка, законних підстав для застосування цих коефіцієнтів немає, оскільки у тарифи вже закладені так звані виробничо-технологічні витрати. У той же час, Національна комісія, що здійснює державне регулювання у сферах енергетики та комунальних послуг, (НКРЕКП) заборонила операторам проводити донарахування в платіжки за природній газ. Про це голова комісії повідомила на своїй сторінці в Facebook.

За її словами, тепер Міненерговугіллі мають провести нормативно-правове регулювання проблеми та змінити стандартні умови з температури 20 градусів тепла до нуля. Ще одним рішенням є здійснення переходу до виміру газу в енергетичних одиницях.

Андрій Костюк


Читайте також:
18 Листопада, 2019 15:40
Ліна А ще Львівгаз за жовтень 2019 позанижував показники подані споживачами !!! Подаю особисто по двох адресах ,беспосередньо на сайті і по двох адресах занижено споживання ... це до речі вперше
Це Львівгаз так вирішив заробити на різниці тарифів ???
28 Грудня, 2018 14:45
Тетяна Львівгаззбут це що газ для краіни дураків існують стандартиДержавні подоржчання 23,5℅як з оплати 75 грн можна вифантазувати 316 це або не адикват у керівництві або Стрий - краіна( місто)дурнів ми платимо за воду в 2 рази більше Львова хоч у. Нас своя вода і менші зарплати? Що за ідиотизм?
27 Листопада, 2018 23:31
Євген ...так вони і не збирались вимірювати відстань від лічильника до стіни, просто при розрахунку за спожитий газ використали коефіцієнт більше одиниці - як би лічильник стояв на вулиці. А на письмовий запит відповідають:
Доброго дня, шановний клієнт!
У разі не відповідності групи споживання, Вам необхідно оформити заявку на виклик контролера для проведення інвентаризації. Для цього, рекомендуємо Вам звернутися до Центру обслуговування клієнтів за адресою м. Львів, вул. Золота, 42. Необхідні документі: паспорт та ІПН.
З повагою,
Центр обслуговування клієнтів
Тобто - це твої прблеми, що лічильник стоїть в хаті, а розрахунок проведений - нібито він встановлений на вулиці. Іди і витрачай свій час, викликай контролера, щоб він засвідчив місце знаходження вимірювального приладу, який вони самі ж і встановлювали!
25 Листопада, 2018 09:37
666 ... пане Євгене , вимірювати відстань "від стіни" до лічильника , який встановлений в ОПАЛЮВАЛЬНОМУ приміщенні , можуть пропонувати тільки особи із відмороженими мізками ...
24 Листопада, 2018 20:35
Євген Так ніхто і не вимірював відстань від лічильника до стіни, такім чином більшість споживачів попадає в групу 3 або 4. А там коефіціент більше одиниці - і ти вже винен!
Ще й натякають на заборгованність з 1 грудня 2015 року!
Культурними словами цю ситуацію пояснити неможливо!
24 Листопада, 2018 14:59
666 ... і для чого ви оце усе на своїх шпальтах виклали ( наклали-наваляли-нас...ли) ? ... переважна більшість львів'ян відносяться до категорії споживачів №5 ( в яких лічильник встановлено в ОПАЛЮВАЛЬНОМУ приміщенні) і їм(нам) на оті "коефіцієнти" -- накласти-наваляти- нас..ти ... Слава Україні ! ...
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!