Львівські «останні дзвінки» звучатимуть тихіше через війну

2575 0
У Львові не розглядалося рішення про відміну свята «Останього дзвоника». Про це повідомили в прес-службі Львівської міської ради із посиланням на в.о. начальника управління освіти ЛМР Зоряну Довганик.
фото: gazeta.lviv.ua; gk-press.if.ua; wz.lviv.ua

фото: gazeta.lviv.ua; gk-press.if.ua; wz.lviv.ua

Так, у середу, 13 травня,  користувачі соціальної мережі Facebook поширили інформацію про те, що мер Львова Андрій Садовий заборонив цього року проводити в школах свято «Останнього дзвоника». Користувачі посилалися на його заяву на нараді директорів шкіл, мовляв, шкільні «лінійки» – це прояв «радянщини».

 Однак, як пояснили у міській раді, рішення щодо скасування проведення останніх дзвоників у навчальних закладах немає.

«Лише у зв’язку з ситуацією в країні ми просили навчальні заклади не проводити гучних заходів у цей день. Пропозиції провести служби чи молебень у храмах перед традиційними лінійками надходили від окремих навчальних закладів, де такі заходи проводяться традиційно, але це питання обговорюється на рівні шкіл»,  – зазначила Зоряна Довганик.

Тому в останній день навчального року – 29 травня у всіх навчальних закладах міста пройдуть урочистості з нагоди закінчення навчального року, підсумувала вона. 

Опублікувала Олена Марченко


Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!