«Львівобленерго» створило додатковий сервіс для мешканців про відключення світла. Як дізнатися

45817 0
Щоб дізнатися, до якої групи належить адреса споживача, потрібно перейти у розділ «Графік аварійних відключень» та ввести номер особового рахунку.
Фото: firtka.if.ua

Фото: firtka.if.ua

У середу, 26 жовтня, у «Львівобленерго» створили новий додатковий сервіс, де мешканці можуть дізнатися, до якої групи відключень належать та коли у них прогнозовано можуть вимкнути електроенергію.

Джерело: сайт «Львівобленерго»

Так, у розділі «Чому немає світла» споживачі можуть перейти у наступний розділ «Графік аварійних відключень». Тут мешканці повинні ввести свій особовий рахунок, після чого зможуть перевірити, до якої групи згідно з графіком віялових відключень за своєю адресою вони належать, також дізнаються прогнозовані години відсутності електропостачання та чи вже введені такі графіки для них і для яких груп введені.

Читайте також: Чому зникає зв'язок та інтернет, коли немає світла. Пояснення

У «Львівобленерго» наголосили, що наразі сервіс працює у тестовому режимі, тож інформація постійно доповнюватиметься. Графік аварійних відключень вводять не планомірно, а виключно за розпорядженням державної компанії НЕК «Укренерго» відповідно до оперативної ситуації в енергосистемі України. Тому спрогнозувати впровадження графіків заздалегідь практично неможливо.

Гаряча лінія «Львівобленерго» опублікувала список вулиць у Львові та населених пунктів у Львівській області, де станом 26 жовтня на 9:30 відсутнє постачання електроенергії. 

Нагадаємо, що з 25 жовтня у Львівській області почали аварійні відключення електроенергії. Дотепер споживачі могли перевіряти відсутність у них електропостачання лише у розділі «Чому немає світла». У «Львівобленерго» повідомляли, що розробляють графіки прогнозованих віялових відключень електроенергії для населення.

Нагадаємо, на Львівщині ввели графік обмеження споживання електричної енергії та графік обмеження потужності для промислових споживачів.Усіх тих промислових споживачів, що внесені до графіку, повідомлили про ситуацію. Вони повинні виконати доведені обсяги зниження. Додаткова інформація розміщена за посиланням.

Володимир Зеленський провів стратегічну нараду щодо питань безпеки на об‘єктах енергопостачання, в ході якої обговорили заходи для ліквідації наслідків у разі виведення з ладу енергосистеми України. Також президент поставив завдання оперативно створити мобільні пункти живлення для критичної інфраструктури міст, селищ і сіл. Через російські атаки на українську енергетичну інфраструктуру в «Укренерго» повідомили, що по всій Україні вводитимуть обмеження постачання електроенергії.  Раніше очільник Львівської ОВА Максим Козицький закликав мешканців області зменшити споживання електроенергії та користування електроприладами у певні години, щоб у роботі електромереж не виникало перебоїв та не довелося робити примусові відключення.

Юлія Осим

______________________________________________________________________________________________________

Щоб отримувати актуальні й гарячі новини Львова та України, підписуйтеся на наш Instagram та Viber.

Трансляції важливих подій наживо і щотижневі відеопрограми  про актуальні львівські питання у «Темі тижня» та інтелектуальні розмови на загальноукраїнські теми у «Акцентах Твого міста» і публічні дискусії для спільного пошуку кращих рішень викликам громади міста – дивіться на нашому YouTube-каналі.


Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!