Ситуація ускладнилася. Львівщина – на другому місці за кількістю нових хворих на Covid-19

5629 0
Станом на сьогодні на Львівщині та у Львові підтвердили 140715 випадків коронавірусу.
Фото: з відкритих джерел

Фото: з відкритих джерел

У Львові та на Львівщині за минулу добу провели 947 ПЛР-тестів, з яких 165 – позитивні. Відтак, Львівщина на другому місці по Україні за кількістю хворих. Про це повідомляє пресслужба Львівської міської ради.

Найбільша кількість випадків захворювання за останюю добу – у Києві (304), далі – Львівська область (165), Харківська (163), Дніпропетовська (151) та Запорізька (149).

Загалом коронавірусну інфекцію у Львові та на Львівщині виявлено у 140715 осіб, 3733 людини померло, а одужало –  135042 пацієнтів.

Читайте також: Для вакцинованих українців планують послабити карантинні обмеження

За даними ЛМР, загалом в стаціонарах зараз перебуває 129 осіб, з яких 119 має Covid-19, 11 – у реанімації, 7 людей підключено до апаратів ШВЛ. За останню добу до медзакладів поступило 18 осіб, виписано – 9.

Додамо, що в Україні станом на сьогодні, 7 вересня, виявили 2 197нових випадків COVID-19. Відомо, що 1 429 пацієнтів одужали, а 53 – померли від ускладнень. Керівник департаменту охорони здоров’я Львівської ОДА Орест Чемерис заявив, що упродовж останніх двох тижнів ситуація із захворюваністю в області ускладнилася.

«Якщо ще місяць тому ми госпіталізовували за добу від 10 до 20 пацієнтів, то минулого тижня подобова госпіталізація становила не менше 40 людей. Ще один показник, який ми простежуємо на рівні області, це кількість випадків і виїздів бригад швидкої допомоги до пацієнтів з Covid-19 та підозрою. Якщо раніше це було 10-15 подобових виїздів, то сьогодні показник становить 50», – зазначив він.

Суттєво зріс показник заповненості ліжок в медичних закладах. Понад сотня пацієнтів станом на середину серпня та понад чотири сотні станом на сьогодні.

«Динаміка, на жаль, є тривожною. Бачимо, що чергова хвиля набирає обертів», – додав керівник департаменту.

Читайте також: Глави МОЗ країн G20 до кінця року хочуть вакцинувати 40% населення

Нагадаємо, що Львівщина за одним із показників – Covid-госпіталізації, що перевищив норму та становить 54,4%, найближається до червоної зони. МОЗ вже подало клопотання до Кабінету міністрів, і цього тижня відбудеться комісія техногенно-екологічної безпеки з надзвичайних ситуацій, яка розгляне звернення про перехід до жовтої зони епіднебезпеки.

На випадок введення локдауну МОЗ анонсувало привілеї для вакцинованих від Covid-19 українців. За прогнозами головного державного санітарного лікаря Ігоря Кузіна, новий локдаун може бути вже в листопаді цього року.


Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!