Львівщина – серед трьох областей, де стартує інноваційна освітня програма «Teach for Ukraine»

4674 0
Львівська область стала однією з трьох областей України, де уперше почнеться інноваційна освітня програма «Teach for Ukraine» (Навчай для України). Вона має на меті суттєво вплинути на якість викладання у школах, які найбільше цього потребують: у селах, маленьких містечках тощо.
Фото: theconversation.com

Фото: theconversation.com

Україна стала 41-ю країною світу, яка приєдналася до мережі «Teach for All». Програма залучає найкращих випускників та молодих спеціалістів до викладання в обласних школах, щоб підвищити престижність професії вчителя та надати кожній дитині рівні умови для навчання, – зазначають ініціатори програми.

Протягом півроку будуть обиратись найталановитіші молоді спеціалісти, які пройдуть шеститижневу педагогічну та лідерську підготовку у Літньому Інституті. Перші 40 учасників розпочнуть свою роботу у трьох пілотних областях — Київській, Харківській та Львівській. У майбутньому програма буде залучати більше учасників та розширювати свою діяльність і в інших регіонах України.

Читайте також: Освіта 3.0. Львів’янка, яка не віддасть дітей у школу

«В Україні існує великий розрив між рівнем шкільної освіти у місті й селі. Випускники сільських шкіл на зовнішньому незалежному оцінюванні отримують у середньому на 12 балів менше з основних предметів. Та удвічі частіше за міських школярів не набирають мінімальний прохідний бал. А отже – мають значно нижчі шанси навчатися у найкращих університетах», — зауважила Ярослава Джонсон, Президент і Головний виконавчий директор Western NІS Enterprise Fund.

«Проект «Навчай для України» є дуже перспективним, він допоможе нам наблизити та взаємно інтегрувати школу та суспільство. Люди, які не залучені до системи освіти зараз, стануть для шкіл ковтком свіжого повітря, зможуть поглянути на проблеми сьогоднішньої школи з іншої точки зору. Наразі в Міністерстві освіти і науки розробляється нова концепція педагогічної освіти, яка є необхідною для впровадження реформи «Нова українська школа». Думаю, що досвід людей, які пройдуть через цей проект, зможе також дати нам хороші ідеї щодо змін у підготовці вчителів надалі», – відзначила міністр освіти і науки України Лілія Гриневич.

Читайте також: Освіта 3.0. Для реформи Львову достатньо двадцять нестандартних шкіл

Довідка. Громадська організація «Навчай для України» є партнером міжнародної мережі «Навчай для всіх» (Teach For All), яка об'єднує понад 40 національних організацій зі спільним прагненням забезпечити рівний доступ до якісної освіти для всіх дітей. На сьогодні 75 тис. учасників в різних країнах світу взяли участь у схожих програмах, розширюючи освітні можливості для 9 млн дітей.

Western NIS Enterprise Fund (WNISEF) – перший в Україні та Молдові регіональний фонд прямих інвестицій з капіталом 150 млн доларів США, заснований за фінансування уряду США через Агентство США з міжнародного розвитку (USAID). Фонд має понад 20 років досвіду успішного інвестування у підприємства малого та середнього бізнесу. Загалом, фонд інвестував 168 млн доларів США у 118 компаній із приблизно 25 000 працівників та зробив можливим залучення 1,4 млрд доларів в компанії України та Молдови.

+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!