Львівщина готова до послаблення карантину

1835 0
До «жовтої» зони готові також перейти Київ і ще шість областей.
Фото: Unsplash

Фото: Unsplash

Згідно з даними МОЗ за 5 грудня показники захворюваності у Львівській області наближуються до «жовтої» зони карантину. 

Наразі «жовтими» є Кіровоградська, Тернопільська, Чернівецька та Харківська області. Полтавська та Закарпатська області – у «помаранчевій» зоні. 

До «жовтої» зони готові також перейти Київ, Дніпропетровська, Івано-Франківська, Луганська, Одеська, Рівненська та Херсонська області. 

Читайте також: Які фактори підвищують ризик виникнення тромбозів і до чого тут вакцинація. Пояснення

Нагадаємо, що Міністерство охорони здоров’я подало вже в Кабінет міністрів прохання скликати комісію ТЕБ та НС, адже потенційно кілька областей готові вийти із «червоної» зони. 

Попри це, від завтра, 6 грудня, в Україні діятимуть посилені карантинні правила. Найбільше змін стосується правил для «жовтого» рівня епідемічної небезпеки, зокрема вони торкнуться невакцинованих українців. 

Якщо раніше бізнес міг обирати, як працювати у «жовтій» зоні: не перевіряти документи про вакцинацію/негативний тест і працювати з обмеженням по площі або перевіряти документи та працювати без певних обмежень по площі, то тепер громадські чи заклади культури, ресторани, спортзали тощо можуть працювати, лише якщо весь персонал вакцинований принаймні однією дозою, має сертифікат про одужання чи негативний тест. Це ж стосуватиметься і відвідувачів.


Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!