На правах реклами

Львівщина лідирує серед областей щодо підтримки проектів місцевих ініціатив

906 0
Львівщина є лідером серед інших областей України щодо підтримки проектів місцевих ініціатив.
фото: Інституту Суспільних Ініціатив

фото: Інституту Суспільних Ініціатив

Про це свідчать результати аналітичного дослідження «Оцінка інноваційності конкурсних програм підтримки ініціатив громад в Україні», яке провели експерти громадської організації «Європейський діалог».

Як зазначив начальник відділу з питань реалізації проектів місцевого розвитку, МТД та ЗЕЗ Іван Собко, тішить також те, що за оцінками провідних експертів громадського сектору, Львівщина є лідером і в частині надання співфінансування на реалізацію місцевих ініціатив. «За останні три роки ми спільно реалізували близько 2,5 проектів місцевого розвитку, а сума коштів з обласного бюджету за ці роки зросла з 50 млн грн до 123 млн грн. Якщо порівняти Львівщину з іншими областями, то, до прикладу, такі прогресивні області як Харківська і Вінницька на подібні ініціативи передбачили у цьому році лише по 30 млн грн.

Експерти у своєму дослідженні не лише вказали на позитиви, а й надали певні рекомендації в частині змін до програми та розширенні пріоритетів на наступний рік. Вони обов’язково стануть предметом обговорення на черговому засіданні Конкурсної ради, яка відбудеться в кінці жовтня, повідомляє прес-служба Львівської обласної ради.

"Ми дуже вдячні громадськості за їхню позицію та аналіз нашої діяльності. Ті завдання, які ми перед собою ставимо, спільно вирішуватимемо і рухатимемося далі», - резюмував Іван Собко.


Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!