Де в Україні найчастіше порушували габаритно-вагові норми доріг. Рейтинг

1893 0
За порушення габаритно-вагових норм нараховано більш ніж 42 млн гривень штрафів та плати за проїзд (з початку року, станом на 28-ме листопада 2016 року).
фото: Prykordonnya.info

фото: Prykordonnya.info

Про це інформує прес-служба Міністерства інфраструктури. Згідно з інфографікою, опублікованою на сайті відомства, Львівщина – серед «лідерів».

«Державна служба України з безпеки на транспорті оголосила тендер на закупівлю 78 габаритно-вагових комплексів. Тендер відбувається через систему державних закупівель ProZorro», – йдеться на сайті Мінінфраструктури.

Під час Економічного форуму у Львові міністр інфраструктури Володимир Омелян прокоментував це для Tvoemisto.tv: «Якщо все буде гаразд із тендером, то наступного року вони почнуть працювати. До того ж, ми звернулися до всіх обласних рад із проханням закупити за гроші громади стаціонарні вагові комплекси. Це найкраще рішення: коли немає людського фактору, коли все працює в автоматичному режимі».

Читайте також: В Україні створили онлайн-карту доріг, на яких дозволений рух вантажівок

На запитання, за чиї кошти будуть відновлювати вже пошкоджені вантажівками ділянки доріг, Володимир Омелян відповів: «Тут складніше. По-перше, питання до якості доріг. По-друге, питання до вантажовідправників. Треба прийняти закон, який передбачатиме більше покарання для тих, хто порушує вагові й габаритні норми».

Однак, 17-го листопада проект Закону «Про внесення змін до Закону України «Про автомобільний транспорт» не отримав достатньої підтримки народних депутатів: його відправили на доопрацювання.

Нагадаємо, з 1-го червня «Укравтодор» ввів обмеження на рух вантажівок на автомобільних дорогах України.

Опублікувала Юлія Сабадишина


Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!