Львівщина може перейти до «червоної» зони карантину

3062 0
Наразі Львівщина перебуває у жовтій зоні епіднебезпеки.
фото: Freepik.com

фото: Freepik.com

Через два або три тижні кілька областей України, у тому числі і Львівщина, можуть перейти до «червоної» зони адаптивного карантину. Про це сьогодні, 24 вересня, повідомив на брифінгу головний санітарний лікар Ігор Кузін.

«Станом на 24 вересня вже 9 регіонів демонструють ознаки "помаранчевого" рівня. А Житомирська, Луганська, Львівська та Харківська області перебувають у ризику входження в "червону" зону. Ці регіони можуть перейти в "червону" зону протягом найближчих двох-трьох тижнів», – наголосив він.

Станом на сьогодні Львівщина перебуває у жовтій зоні епіднебезпеки, про що свідчать дані МОЗ.

Додамо, що у червоній зоні карантину заборонена робота шкіл і вишів, якщо там менше 100% персоналу вакциновані від коронавірусної інфекції. Водночас ці обмеження не поширюються на дитячі садки і початкові класи. Також не працюватимуть громадські заклади, якщо там буде менше 100% вакцинованих працівників двома дозами.

Нагадаємо, що із 23 вересня у Львові та всіх регіонах України встановили «жовтий» рівень епіднебезпеки поширення Covid-19. Через це у місті та області почали діяти певні карантинні обмеження. Детальніше читайте тут.

 


Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!