Львівщина може стати майданчиком для старту ЗНО у 9-х класах

1735 0
У 2018 році згідно із нормативними документами має бути запроваджено ЗНО у 9-х класах. Але для цього мають бути експериментальні майданчики. Львівщина готова стати таким майданчиком. Про це повідомила директор Львівського регіонального центру оцінювання якості освіти Лариса Середяк.

Начальник департаменту освіти та науки Львівської ОДА Олександра Небожук зазначила, що у департаменті є напрацювання щодо впровадження ЗНО у 9-х класах, пише ZIK.

«Ми наполягатимемо, що державна підсумкова атестація, яку проводять у навчальних закладах, на сьогодні є абсолютно неефективна як після 11 класу так і після 9 та після початкової школи», – заявила Олександра Небожук.

Однак, за її словами основна перешкода для впровадження ЗНО у 9-х класах – це недостатнє фінансування.

Цей рік буде роком напрацювань (щодо впровадження ЗНО у 9-х класах,– ред.). Звичайно, якщо нам вдасться ці напрацювання втілити у життя, це б було успіхом. Усе залежатиме від фінансової ситуації в країні, але бажання з боку батьків, учнів, навчальних закладів та управлінців є», – запевнила Олександра Небожук і додала, що серед батьків висока довіра до ЗНО: «Батьки проти скасування тестування, бо це можливість для обдарованих дітей вступити у виші».


Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!