Львівщина отримає майже тридцять тисяч доз вакцини Pfizer

862 0
Загалом в Україну передали 2,3 млн доз вакцини.
Фото: Unsplash

Фото: Unsplash

Дитячий фонд ООН (UNICEF Ukraine) доставив в Україну 2,3 млн доз мРНК-вакцини проти COVID-19 Comirnaty виробництва Pfizer-BioNTech, які надав уряд США в рамках ініціативи COVAX. Зокрема, з них на Львівщині надійде 29 тисяч доз.

Джерело: Міністерство охорони здоров’я України

«Вакцину розвезуть в 23 регіони України. Зокрема, у місто Київ надійде більше 31 тисячі доз, Львівщина отримає понад 29 тисяч, Полтавщина – більше 23 тисяч, Харківська, Одеська та Київська області – близько 20 тис. доз. Таким чином, в кінці жовтня та на початку листопада в регіони надійде понад 332 тисяч вакцини», – йдеться у повідомленні.

Читайте також: На Львівщині стрімко знижується захворюваність на Covid-19

Зазначимо, що вакцина призначена як для первинного курсу імунізації, так і для бустерної дози (першої та другої).

Нагадаємо, що другу бустерну дозу в Україні можуть отримати всі люди старше 18 років. Особливо важливо, щоб бустер отримали люди з груп ризику - люди поважного віку, з онкологією, серцево-судинними захворюваннями, бронхіальною астмою, діабетом. Люди з ослабленою імунною системою можуть отримати до 5 доз вакцини проти COVID-19.

Читайте також: Де у Львові можна вакцинуватись від коронавірусу. Перелік локацій

Нагадаємо, що за останній тиждень, з 17 та 23 жовтня, показники захворюваності на коронавірус свідчать про те, що хвороба на Львівщині стрімко йде на спад. Так, за тиждень на Львівщині провели 3 801 дослідження, із них 698 позитивних. При цьому попереднього тижня таких було понад тисячу. Також з 17 по 23 жовтня зафіксували п’ять летальних випадків унаслідок коронавірусу.

Cофія Шавранська

______________________________________________________________________________________________________

Щоб отримувати актуальні й гарячі новини Львова та України, підписуйтеся на наш Instagram та Viber.

Трансляції важливих подій наживо і щотижневі відеопрограми  про актуальні львівські питання у «Темі тижня» та інтелектуальні розмови на загальноукраїнські теми у «Акцентах Твого міста» і публічні дискусії для спільного пошуку кращих рішень викликам громади міста – дивіться на нашому YouTube-каналі.


Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!