Львівщина отримала нові «швидкі». Має надійти ще 100 машин

3982 0
Машини передадуть в райони області (пункти екстреної медичної допомоги «Орява», «Старий Самбір», «Буськ») та на станцію екстреної медичної допомоги «Львів».
Фото: Львівська обласна рада

Фото: Львівська обласна рада

На території Львівського обласного госпіталю ветеранів війн та репресованих ім. Ю. Липи, сьогодні, 19 квітня, освятили 10 карет швидкої медичної допомоги і передали Львівському обласному центру екстреної медичної допомоги та медицини катастроф.

Читайте також: За сім хвилин до лікарні. Львівська бригада швидкої врятувала пацієнтку з інсультом

Машини швидкої допомоги класу В на базі «Сitroеn Jumper» передадуть в райони області (пункти екстреної медичної допомоги «Орява», «Старий Самбір», «Буськ») та на станцію екстреної медичної допомоги «Львів».

За словами керівника Львівського обласного центру екстреної медичної допомоги та медицини катастроф Андрія Васька, вартість однієї «швидкої», 1,9 млн грн. Автомобілі закуплені за кошти НСЗУ.

«Плануємо додатково сформувати 4 нові медичних бригади, які щодня виходитимуть на чергування. У планах – найближчим часом відкрити пункт базування екстреної медичної допомоги на території винниківського госпіталю, де працюватимуть два автомобілі швидкої допомоги і обслуговуватимуть окружну дорогу, частину Золочівського, Львівського районів і Винники», – розповів Андрій Васько.

Читайте також: «Ало, що у вас трапилось». Репортаж із диспетчерської Центру екстреної меддопомоги у Львові

За його словами, у квітні – травні заплановано поставку на Львівщину ще 50 «швидких» від Міністерства охорони здоров’я.

Крім того, до липня закуплять ще 50 автомобілів швидкої допомоги, з яких 20 будуть повнопривідними для гірських територій.

 

 
 
 
 

Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!