Львівщина отримала однодозну вакцину Janssen

1780 0
Загалом в Україну доставили 100 тисяч доз вакцини.

Львівська область отримала 4 тисячі доз векторної вакцини від COVID-19 Janssen (Jcovden) в межах міжнародної ініціативи COVAX. Дитячий фонд ООН UNICEF Ukraine доставив в Україну 100 тисяч доз цієї вакцини. Про це повідомили у Міністерстві охорони здоров’я.

Вакцину розподілили та доставили у 21 область та місто Київ. Наприклад, Дніпропетровська область отримала 10 тисяч доз, Харківська – 6 тисяч, Чернівецька – 5 тисяч, Київська та Львівська – по 4 тисяч доз вакцини Janssen (Jcovden).

Читайте також: У 30 мешканців Львівщини підозрюють новий штам коронавірусу

Зазначається, що Janssen – це векторна вакцина, розроблена фірмою Janssen, якою володіє компанія Johnson&Johnson. Має торговельну назву Jcovden. Вакцина містить знешкоджений аденовірус людини, в який вмонтовано ДНК, що кодує шипоподібний білок вірусу SARS-CoV-2. Потребує температури зберігання від +2 до +8 С. Призначена вона для людей віком від 18 років. В Україні для первинного курсу вакцинації вводять одну дозу.

World Health Organization Ukraine навчила понад 100 медичних працівників і тренерів з усіх регіонів для проведення подальших каскадних тренінгів з використання вказаної вакцини.

У МОЗ нагадують, що від початку повномасштабного вторгнення росії Україна отримує вакцини від коронавірусної хвороби тільки безкоштовно у межах COVAX – міжнародної ініціативи, яка сприяє доступу до ефективних і безпечних вакцин від COVID-19 для всіх країн. Поставки від імені ініціативи продовжать

Нагадаємо, за минулий тиждень на Львівщині майже вдвічі зросла кількість підтверджених випадків коронавірусу у порівнянні з тижнем раніше. 

Додамо, що в Україні виявили новий штам коронавірусу, а точніше різновид штаму Омікрон, який називають типом ВА.5. Офіційно в нашій країні вже зафіксували кілька випадків цього виду Covid-19, всі у Чернівецькій області. Проте у МОЗ наголошують, що не виключено, що підтип Омікрону ВА.5 вже є в інших регіонах України. Раніше новий штам підозрювали у 30 мешканців Львівщини.


Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!