Львівщина отримала першу партію пакунків малюка від уряду

5933 0
До Львова приїхало 203 бейбі-бокси.
Фото: ЛОДА

Фото: ЛОДА

Сьогодні, 21 вересня, Львівська область одержала першу партію «пакунків малюка» 203 штуки, повідомляє прес-служба ЛОДА.

Як уточнив Zaxid.net заступник директора департаменту соціального захисту ЛОДА Віктор Степанюк, їх сьогодні почнуть розвозити по районах області малюкам, які народилися на початку вересня. За попередніми даними, Львівщині на місяць потрібно 1800 бейбі-боксів. Вони, за словами Віктора Степанюка, мають надійти до кінця вересня.

За прогнозами департаменту охорони здоров’я ЛОДА на Львівщині до кінця січня 2019 року мало б народитися 8 900 немовлят. Саме стільки бейбі-боксів і замовили. Уже обрано складське приміщення, де вони будуть зберігатися при відповідній вологості, температурі тощо. Уже звідси ці подарункові пакети будуть розвозити у пологові відділення Львова і області.

Читайте також: Що має бути в бебі-боксі від уряду

Весь комплект буде упакований в коробку-колиску розміром 43×70×27 см, яка виготовляється з міцного гофрокартону з кашировкою та повнокольоровим друком на дні та кришці.

Нагадаємо, з 1 вересня усім сім’ям новонароджених мали почати видавати пакунки малюка з першими необхідними речами та косметичними засобами. Для отримання бейбі-бокса необхідно написати заяву за зразком від Міністерства охорони здоров’я. За попередніми розрахунками, на пілотний проект «пакунок малюка» для Львівщини з держбюджету планували виділити 34,3 млн гривень. 

Крім того, у Міністерстві соціальної політики оприлюднили повний перелік дитячих речей, які видаватимуть батькам новонароджених у пологовому будинку. Вартість товарів не перевищуватиме п’яти тисяч гривень на один комплект. Окрім одягу та інших речей, у пакунок додаватимуть інформаційні матеріали, що допоможуть батькам у питаннях догляду за дитиною.


Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!