Львівщина отримала препарат «Ремдесивір», який ВООЗ визнала недієвим при лікуванні Covid-19

2968 0
Препарат отримали заклади охорони здоров’я області, що надають стаціонарну допомогу хворим з коронавірусною хворобою.
Фото: Укрінформ

Фото: Укрінформ

На Львівщину надійшов препарат для лікування коронавірусу «Ремдесивір», який закупило МОЗ. Ним зможуть пролікувати 125 пацієнтів, хворих на коронавірус. Про це Тvoemisto.tv розповіли у департаменті охорони здоров’я ЛОДА.

«Відповідно до розподілу, затвердженого наказом МОЗ України від 09.11.2020 № 2570 Львівська область отримала 766 упаковок лікарського препарату Ремідія (Ремдесивір), виробник Ісламська Республіка Пакистан, для лікування 125 пацієнтів», – йдеться у повідомленні.

Препарат розподілили серед закладів охорони здоров’я області, що надають стаціонарну допомогу хворим з коронавірусною хворобою Covid-19.

Читайте також: Цим препаратом лікували Трампа. Що (не) допомагає у лікуванні від Сovid-19

Перша партія препарату «Ремдесивір» (близько 14 тис. флаконів) для боротьби з коронавірусною інфекцією мала прибути в Україну на початку листопада. Договір про закупівлю цього лікарського препарату уклало ДП «Медичні закупівлі України». Загальна процедура закупівлі передбачала придбання 28 200 одиниць лікарського засобу для лікування 4 700 госпіталізованих пацієнтів, хворих на Covid-19.

Як зазначав Міністр охорони здоров'я Максим Степанов, усередині листопада препарат МОЗ розподілив по регіональних лікарнях. За його словами, «Ремдесивір» входить до національного протоколу лікування Covid-19 і, за словами Максима Степанова, показує достатні результати. Він каже, що Україна орієнтується на досвід насамперед США.

Читайте також: Давали лише 1% одужання. У Львові вилікували пацієнта, в якого були уражені 80% легень

Додамо, що Єврокомісія дозволила продавати «Ремдесивір» як препарат для лікування коронавірусної хвороби. «Ремдесивір» став першим препаратом для лікування Covid-19, який дозволили на рівні Європейського союзу. Хоча, раніше ВООЗ провела дослідження препарату «Ремдесивір» і з’ясувала, що препарат «майже не впливає» на ризик померти через ускладнення Covid-19 та не допомагає швидше одужати.

Довідково

«Ремдесивір» – синтетичний противірусний препарат, який належить до групи нуклеозидних аналогів. Препарат розроблений у лабораторії компанії Gilead Sciences для лікування гарячки Ебола та гарячки Марбург, експериментально доведена ефективність його щодо інших РНК-вмісних вірусів, зокрема респіраторно-синцитіальної інфекції, а також коронавірусів – збудників близькосхідного коронавірусного респіраторного синдрому та тяжкого гострого респіраторного синдрому.

Ольга Шведа



Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!