Львівщина перейшла у помаранчеву зону карантину

2372 0
В області перевищений показник госпіталізацій хворих із коронавірусом.
Фото: Alexander Aashiesh for unsplash

Фото: Alexander Aashiesh for unsplash

Львівщина перейшла у помаранчеву зону епіднебезпеки через перевищений показник рівня госпіталізацій хворих із коронавірусом, він уже становить понад 60%. Про це йдеться на сайті МОЗ.

Як повідомила головна епідеміологиня Львівщини Наталя Тімко-Іванченко, за динамікою госпіталізації хворих на коронавірус Львівщина перетнула рівень осені 2020 року та наздоганяє хвилю весни 2021 року.

Помаранчева зона не передбачає додаткових обмежень, але свідчить про те, що Львівщина наближається до червоної карантинної зони.

«Саме у зв'язку з перевищенням показника рівень госпіталізації вище 60 на 100 тисяч населення Львівщина переведена у "Помаранчеву" зону. Ця зона не передбачає додаткових обмежень до жовтої, але є сигналом епідемічної небезпеки і можливості скорого переходу до "червоної" зони у разі дотримання тенденції числа госпіталізацій», – повідомила медик.

Читайте також: Без масових заходів та у масках. Які обмеження діятимуть у Львові з 14 жовтня

У лікарнях області у реанімації із коронавірусом перебувають 143 людини, з них на апаратах ШВЛ – 34. Загалом у стаціонарах лікують 2 268 хворих, з них 154 вакцинованих (в т. ч. двома дозами - 90).

Нагадаємо, з 14 жовтня у Львові посилять карантинні обмеження. Через зростання кількості хворих та госпіталізацій у місті призупинять проведення масових розважальних заходів, а для бізнесу діятиме обов’язковий масковий режим.

Стосовно бізнесу, то в усіх торгових центрах буде обов’язковим перебування в масках, температурний скринінг і дотримання дистанції. Як повідомляв міський голова Андрій Садовий, невідворотною є умова, коли у закладах громадського харчування всі працівники мають бути 100% вакциновані, або мати негативний ПЛР-тест.

Крім того, Андрій Садовий не виключає, що незабаром може бути ситуація, коли в кафе, ресторан чи ТРЦ зможуть заходити лише ті, хто вакцинований або має ПЛР-тест. Це є нормою для багатьох країн Європейського союзу.

Також з 18 жовтня на тиждень учні 5-11 класи переходять на дистанційне навчання. Початкові класи та дошкілля наразі продовжують вчитися очно.

За останні тижні на Львівщині щодня госпіталізують 220-240 хворих із коронавірусною інфекцією. Станом на ранок 8 жовтня завантаженість ліжок у стаціонарах становить 53%. Входження Львівщини до «червоної» зони прогнозують вже через тиждень.


Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!