Львівщина стала другим за популярністю туристичним напрямком в Україні

2239 0
Найпопулярніший міський курорт – це Києво-Печерська Лавра та Старе місто Львова.
Фото: freepik.com

Фото: freepik.com

За даними дослідження, яке презентувало Міністерство культури та інформаційної політики, найпопулярніший серед регіонів туристичний напрямок в Україні – Одещина (17,4%), далі йдуть Львівська, Київська, Івано-Франківська, Закарпатська, Запорізька, Дніпропетровська, Херсонська, Черкаська та Харківська області.

«Презентували дуже цікаву соціологію. Йдеться про попит на туристичні продукти, а також настрої туристичної динаміки по Україні. За даними, більше половини респондентів (53,1%) планують провести відпустку в Україні і лише кожен десятий – виїхати за кордон. Серед тих, хто планує відпустку в Україні – 44,5% прагнуть відпочивати за межами своєї області», – йдеться в повідомленні у телеграм-каналі міністра культури Олександра Ткаченка.

Читайте також: Споживач у часи карантину. Ще трохи наляканий / переосмислив свої потреби

Водночас найпопулярніший вид відпочинку серед українців – відпочинок на природі 36,5%. 27,7% віддають перевагу морському відпочинку, 12,3% – у горах. Міський відпочинок становить 7,9%. Чоловіки віддають більше перевагу відпочинку на природі, а жінки – пляжному.

А найпопулярніший морський курорт – Затока, природній – Асканія-Нова, міський – Києво-Печерська Лавра та Старе місто Львова.

Читайте також: «Як перетворити кризу у можливість». Цінності розвитку, а не виживання та ретельний прорахунок ризиків

За словами міністра, соціологія доводить – подорожі всередині країни затребувані. Однак і показник понад 50% необхідно примножувати, орієнтуючись в тому числі на напрямах, що менш популярні. Тут допоможуть розвиток інфраструктури і доріг.



Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!