Львівщина стала лідером за витратами на кисень для медичних закладів

1404 0
На кисень цього року витратили 121 млн грн.

Львівська область стала лідером за витратами на кисень для медичних закладів у 2021 році. Зокрема, придбали 4,3 млн м³ газоподібного кисню та 200 т рідкого кисню. На кисень витратили 121 млн грн. Такі дані наводить онлайн-платформа громадського контролю держзакупівель Dozorro.

Читайте також: Опинялися на межі. Чи достатньо кисню у ковідних лікарнях Львівщини

Загалом в Україні з початку пандемії купили кисню на понад 1,2 млрд грн. І за 10 місяців витрати на нього втричі більші, ніж за весь минулий рік.

Крім Львівської області, багато кисню закуповують Київська (112 млн грн) та Харківська (75 млн грн). Тоді як найменше кисню придбали в Кіровоградській (7,7 млн грн), Черкаській (8,6 млн грн) та Волинській (12,4 млн грн).

Попри те, що в деяких регіонах обсяги закупівель медичного кисню в декілька разів менші, ніж у їхніх сусідів, це не обов’язково свідчить про дефіцит кисню в цих областях. Його може безкоштовно постачати бізнес, але це не відображається в Prozorro.

Читайте також: На межі життя і смерті. Що відбувається і хто платить за лікування у лікарні швидкої допомоги

Лідером за кількістю поставленого медичного кисню в 2021 році є АТ «Львівський хімічний завод». Підприємство продало його медзакладам на 216,3 млн грн, це 23,3% від загальної суми витрат на кисень цьогоріч.

Медіанна ціна (що не враховує аномально високі і низькі значення) на газоподібний медичний кисень цьогоріч становить 44-48 грн за 1 м³ (приблизно 280-310 грн за 40-літровий балон), рідкого кисню – 12-18 грн за 1 кг.

Нагадаємо, що у жовтні на львівському хімзаводі, який єдиний в Україні виробляє великі об’єми кисню, виникли технічні несправності. Чи виникали перебої з постачанням кисню в ковідні заклади Львівщини, читайте у матеріалі.


Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!