Фіни хочуть інвестувати в енергоефективність та торгівлю Львівщини

2011 0
Львівська область та Фінляндія планують розширити економічну співпрацю. Основними напрямками для розвитку відносин стануть енергоефективність, відновлювана енергетика, альтернативні види палива, торгівля, освіта та ІТ-технології.
фото: соцмережі

фото: соцмережі

Це сьогодні, 4-го квітня, обговорили на зустрічі голова Львівської ОДА Олег Синютка та Надзвичайний і Повноважний посол Фінляндії в Україні Юха Віртанен.

Олег Синютка відмітив значне пожвавлення економіки на Львівщині впродовж останнього часу: «Лише минулого року в області ми відкрили 50 підприємств, а вже цьогоріч відкриваємо по два підприємства щотижня».

За його словами, лише вчора у Буську відкрили підприємство із нідерландськими інвестиціями «Галіція Грінері», а вже цього четверга відкриють ще одну фабрику у Радехові. І такий графік розпланований щонайменше до травня. Олег Синютка також звернув увагу, що, попри такі успіхи, область досі не має жодного підприємства із фінськими інвестиціями, – інформують у прес-службі Львівської ОДА.

Читайте також: Україна розвиватиме залізничне сполучення з Грузією та Азербайджаном 

«Цифри, які ви наводите, вражаючі. І я переконаний, що ми обов’язково повинні мати спільні інтереси у напрямку інвестицій», – наголосив Посол Фінляндії Юха Віртанен. Він також відзначив, що метою візиту є, насамперед, підтримка та розвиток торгівельних стосунків між обома країнами.

Серед потенційних галузей для подальшої співпраці, посол назвав паливно-енергетичний сектор, зокрема розвиток біоенергетики, освіту, ІТ-проекти. Відзначимо, що у складі іноземної делегації також були представники компаній, котрі вже працюють в Україні і мають намір розвивати свій бізнес на Львівщині. Серед них – компанії, що працюють у галузі інвестування, хімічної промисловості, харчування, страхування бізнесу, машинобудівній галузі.

Юха Віртанен також розповів про наміри щодо призначення почесного консула Фінляндії в Україні. За його словами, саме Львів може стати найкращим містом для цього.

Опублікувала Марічка Мишок


Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!