Політична реклама

Львівщина увійде у трійку лідерів за коштами ремонту доріг

1154 0
Цього року Львівська область буде в трійці лідерів серед областей України, які отримають найбільше коштів на ремонт доріг. Про це заявив новий начальник Служби автомобільних доріг області Юрій Лазаренко.

З його слів, це стане можливим завдяки новим критеріям, які запропонували в Державному агентстві автодоріг, повідомляє Zaxid.net. До уваги брали розгалуженість дорожньої мережі, наявність гірських доріг, дороги до пунктів перетину кордону тощо.

Водночас Юрій Лазаренко повідомив, що замість очікуваних 18 млн грн транспортного збору на дороги області цього року очікують значно менші надходження – близько 3,7 млн грн. Це пов’язано з тим, що люди менше купують автомобілі.

«Ми досягнули домовленості з головою ЛОДА, що невикористані у минулі роки кошти ми скеруємо на комунальні дороги», - сказав Юрій Лазаренко.

Замовником цих робіт виступить Служба автодоріг. Йдеться про суму близько 51 млн грн.

За словами Лазаренка, також тривають переговори з Європейським інвестиційним банком та ЄБРР щодо ремонтів доріг.

«Якщо ситуація в країні буде спокійною, то матимемо спокійне ритмічне фінансування», - сказав Юрій Лазаренко. Він також зазначив, що борги перед підрядниками, в тому числі і зареєстровані в казначействі, за виконані раніше роботи мають бути повернуті, інакше домовитися з підрядниками про подальші роботи авансом неможливо.

«Не можу назвати дату, коли підприємства отримають кошти, але сподіваюсь, в найближчі дні це питання буде врегульовано», - сказав Юрій Лазаренко.


Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!