Львівщина увійшла в топ-5 за вартістю гектара землі

1351 0
Найдорожча земля станом на грудень – в Івано-Франківській області.
Умовне фото

Умовне фото

Із 1 липня 2021 року моменту в Україні уклали 142 945 земельних угод загальною площею в 322 194 га. З них – майже 42 тис. угод уклали у період повномасштабної війни. 

Джерело: пресслужба Мінагрополітики, liga.net

Середня ціна за один гектар землі в Україні зараз становить 52 462 грн. Це на 38% більше, якщо порівняти з листопадом, і на 47% більше проти аналогічного періоду попереднього року. Так дорого земля не коштувала з моменту запуску ринку в липні 2021 року. Найдорожча земля станом на грудень – в Івано-Франківській області.

Читайте також: Землі України – найбільш забруднені вибухівкою у світі, а збитки екології сягають 1,35 трлн грн

Лідерами за вартістю гектара станом у грудні були:

  • Івано-Франківська область – 292 742 грн,
  • Донецька область – 244 681 грн,
  • Київська область – 212 723 грн,
  • Львівська область – 107 749 грн,
  • Житомирська область – 88 786 грн.

Найдешевша земля – в Сумській області – 10 534 грн за гектар (без урахування Херсонської та Луганської областей, де не було угод).

Нагадаємо, за 10 місяців війни агресія рф завдала шкоди довкіллю Львівщини на 33 млрд 820 млн. У Львівській області зафіксували 34 події, що призвели до заподіяння збитків довкіллю внаслідок влучання ворожих ракет або падіння їх уламків. 
 
Антоніна Костик

___________________________________________________________________________________________________

Щоб отримувати актуальні й гарячі новини Львова та України, підписуйтеся на наш Instagram та Viber.

Трансляції важливих подій наживо і щотижневі відеопрограми  про актуальні львівські питання у «Темі тижня» та інтелектуальні розмови на загальноукраїнські теми у «Акцентах Твого міста» і публічні дискусії для спільного пошуку кращих рішень викликам громади міста – дивіться на нашому YouTube-каналі.

 

Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!