Львівщина від початку війни стала лідером за кількістю нових відкритих підприємств

1240 0
Найпопулярніші сектори, у яких найчастіше реєструвалися нові ФОПи – комп’ютерне програмування та роздрібна торгівля харчовими продуктами, напоями і тютюновими виробами.
Компанія MatroLuxe, яка переїхала на Львівщину у березні 2022/Фото: ЛОВА

Компанія MatroLuxe, яка переїхала на Львівщину у березні 2022/Фото: ЛОВА

На Львівщині за три місяці війни зареєстрували найбільшу кількість нових підприємств. Загалом в Україні від початку повномасштабної війни зареєстрували понад 30 тисяч підприємств. Лідирує – комп’ютерне програмування, повідомляє Мінцифра.

Читайте також: На Львівщину переїхало вже півтори сотні релокованих підприємств. Хто серед лідерів

Після Львівщини серед лідерів за кількістю відкритих нових бізнес-справ також Дніпропетровщина та Київ.

«Попри агресію росії, економіка України поступово оживає, а українці продовжують відкривати бізнес. За 3 місяці війни було зареєстровано 31 266 підприємств, з яких 26 386 українців стали ФОПами», – йдеться у повідомленні.

Найпопулярніші сектори, у яких найчастіше реєструвалися нові ФОПи – комп’ютерне програмування та роздрібна торгівля харчовими продуктами, напоями і тютюновими виробами. Також українські компанії активно користуються програмою підтримки з релокації бізнесу. Зокрема, заявку на релокацію бізнесу подали вже 1568 підприємств, 503 з яких вже переїжджають.

Нагадаємо, що від початку повномасштабної війни на території Львівщини 180 підприємств повністю зупинили роботу. На сьогодні більшість з них вже повністю або частково відновили свою роботу, а діяльність зупинена ще у 61 підприємства.


Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!