Львівщина вперше отримала рідкісні ліки для дітей, які страждають на СМА

1902 0
Препарат «Spinraza», один флакон якого коштує понад 100 тис. доларів отримала Львівська обласна лікарня.
Фото: Getty Images

Фото: Getty Images

Львівська обласна клінічна лікарня сьогодні, 4 липня, вперше отримала дорогий препарат, що застосовують під час терапії дітей зі спінальною м’язовою атрофією «Spinraza». Про це у коментарі Тvoemisto.tv повідомили у департаменті охорони здоров’я Львівської ОВА.

Зокрема, «найдорожчі ін’єкції» у світі, оскільки один його флакон коштує понад 100 тис. доларів, отримав центр нервово-м’язевих захворювань Львівської обласної лікарні.

Читайте також: Перезмінка о 5-ій ранку. Як батьки Юрчика зі СМА борються за життя сина

По всій Україні лише 13 лікарень отримали понад 150 флаконів ліків «Spinraza». При чому це відбулося вперше.

Нагадаємо, що відверту розмову з мамою Юрчика Клюса зі СМА, який живе у Дублянах поблизу Львова і якому потрібні дорогі ліки «Evrysdi» та «Spinraza», можна прочитати за посиланням.

Для довідки

В Україні понад 200 дітей мають підтверджений діагноз СМА. Одна із рідкісних генетичних хвороб ​​характеризується наростальною м’язовою слабкістю у всьому організмі. З віком вона призводить до порушення опорно-рухового апарату та зрештою приковує хворого до інвалідного візка та ліжка. СМА є найбільш поширеною генетичною причиною смерті дітей. За статистикою, ця хвороба вражає одного-двох немовлят з 10 тисяч новонароджених.

У світі існує три препарати, які використовуються для лікування СМА: «Zolgensma», «Evrysdi» і «Spinraza». Перший вводиться до 2-річного віку і зупиняє хворобу назавжди, два останні потрібно застосовувати протягом усього життя. Препарат«Spinraza» зареєстрований компанією «Biogen» (США), який вводять за допомогою ін’єкції безпосередньо в спинномозкову рідину через поперек. Підтримувальні ін’єкції потрібні протягом усього життя.

Ольга Шведа


Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!