Львівщина втратила на війні ще чотирьох захисників. Ким вони були

13505 0
Четверо Героїв віддали свої життя за Україну.
Фото: ЛМР

Фото: ЛМР

На війні з російськими загарбниками 10 жовтня загинув 42-річний Ярослав Сабадаш, мешканець села Кожичі Івано-Франківської селищної ради. 

Герой народився та виріс в селі Горбачів, Пустомитівського району та вже понад 13 років проживав у Івано-Франківській громаді, батько 4 дітей. 

Читайте також: На війні з росією загинув солдат із Львівщини Роман Кулик

«Ярослав завжди усім допомагав та мав добре серце. В пам'яті друзів та односельчан він назавжди залишиться добрим, веселим та працьовитим. Він пішов боронити Україну та як ніхто розумів, що потрібно зупинити ворога, навіть ціною власного життя. Висловлюємо щирі співчуття дружині Наталії, діточкам, батькам, рідним, близьким, друзям та бойовим побратимам Ярослава», – йдеться в повідомленні селищної ради.

Миколаївщина втратила ще одного відважного Героя, який боровся за незалежність України – Василя Кісіля з села Раделичі.

Про зустріч тіла загиблого військового та чин поховання повідомлять згодом.

Захищаючи Україну, загинув 45-річний воїн Микола Тимчук із села Підгірці Золочівського району на Львівщині. 

Його призвали на службу з початку вторгнення, воював на південному фронті. Воїна поховають в селі Підгірці Заболотцівської громади. Усіх мешканців закликають гідно зустріти Героя протягом останньої дороги до рідного дому. Про час поховання, маршрут, зустріч нашого захисника повідомлять додатково.

25-річний житель села Старичі Михайло Дроцик загинув від рук російських окупантів 9 жовтня у боях поблизу Бахмута, мужньо захищаючи рідну державу від ворога, її незалежність, волю та свободу. 

Читайте також: Львівщина втратила семеро своїх воїнів, які захищали Україну

Він народився 8 жовтня 1997 року у селі Старичі. Випускник Старицької школи. Після закінчення школи вступив до Художнього професійно-технічного училища ім. Станька (смт Івано-Франкове), де здобув професію різьбяра по дереву та бересту. У 2017 році вступив на службу за контрактом у лавах ЗСУ. Михайло паралельно навчався в  Львівському університеті фізичної культури.З повномасштабним вторгненням росії в Україну він продовжував захищати територіальну цілісність держави.

Загинув 9 жовтня 2022 року поблизу міста Бахмута, що на Донеччині, звільняючи окуповані території та захищаючи Україну від росії. Про прощання з українським бійцем повідомлять згодом. В українського захисника Михайла залишилися мати Галина, батько Богдан, брат Павло, сестри – Ірина, Іванна та Марія, бабуся Марія Михайлівна, похресник Матвій.

Нагадаємо, що Тvoemisto.tv започаткувало Книгу пам'яті загиблих Героїв російсько-української війни. Про небесний батальйон Львівщини читайте тут.

Ольга Коваль

_________________________________________________________________________________________________

Щоб отримувати актуальні й гарячі новини Львова та України, підписуйтеся на наш Instagram та Viber.

Трансляції важливих подій наживо і щотижневі відеопрограми – про актуальні львівські питання у «Темі тижня» та інтелектуальні розмови на загальноукраїнські теми у «Акцентах Твого міста» і публічні дискусії для спільного пошуку кращих рішень викликам громади міста – дивіться на нашому YouTube-каналі.

Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!