Львівщина втратила семеро своїх воїнів, які захищали Україну

27066 0
Семеро військовослужбовців, які воювали на фронті та загинули від рук російських окупантів.
Фото: Сокільницька територіальна громада

Фото: Сокільницька територіальна громада

Владислав Стасів

22-річний Владислав Стасів зі Стрия був навідником гранатометного відділення взводу вогневої підтримки. Як повідомляють у Стрийській міській раді, у 2017 році юнак закінчив Стрийську школу №3, поступив у Івано-Франківський НТУ нафти і газу.

«Третій наймолодший син у батьків, мріяв створити свою сім’ю. Добровольцем пішов захищати Україну у перші дні війни, не маючи жодного військового досвіду, але маючи велику віру в перемогу. Загинув від ворожої кулі на Донеччині», – йдеться у повідомленні.

Про час прибуття і похорону Героя повідомлять згодом.

Тарас Бучко

У бою за Україну 20 вересня загинув 43-річний воїн з Новояворівська ОМБр Тарас Бучко. Чоловік був випускником Новояворівської школи №3, здобув вищу освіту у Львівському інституті фізичної культури. На війну пішов з перших днів повномасштабного вторгнення у складі 63 окремої механізованої бригади.

Загинув під час виконання бойового завдання на Миколаївщині. У Героя залишилася мати, дружина, донька та син, та троє братів. Сьогодні, 24 вересня, о 14.00 в храмі свв. апп. Петра і Павла у Новояворівську відбудеться похорон Героя. Поховають бійця на місцевому цвинтарі.

Валерій Матвійчук

Житель Самбора, 58-річний підполковник Валерій Матвійчук загинув 22 вересня під час виконання бойового завдання на сході України.

Інформацію про зустріч Героя та чин похорону у Самбірській міській раді повідомлять додатково.

Ігор Маєр

21 вересня на фронті загинув захисник Ігор Маєр із с. Заверещиця Городоцької громади. Воїн отримав  смертельні поранення під час бойового зіткнення та ворожого артилерійського обстрілу.

Про час зустрічі та похорону Героя повідомлять додатково.

В’ячеслав Волгін

У бою за Україну загинув 23-річний львів’янин Вячеслав Волгін. Хлопець народився і виріс на Сихові. Загинув 19 вересня під час виконання бойового завдання. Воїн служив у 80-й десантно-штурмовій бригаді. У нього залишились мати, дружина та сестра.

Тарас Мазепа

У результаті бойового зіткнення та масованого артилерійського обстрілу на Донеччині загинув мешканець міста Новий Розділ, 42-річний Тарас Мазепа.

Про зустріч Героя та чин похорону повідомлять додатково.

Олександр Райчук

У бою за Україну на передовій загинув захисник з Червонограда, 30-річний Олександр Райчук.

Про час зустрічі та прощання з Героєм повідомлять згодом.

Нагадаємо, що Тvoemisto.tv започаткувало Книгу пам'яті загиблих Героїв російсько-української війни. Про небесний батальйон Львівщини читайте тут.

Юлія Осим

Фото з соцмереж

______________________________________________________________________________________________________

Щоб отримувати актуальні й гарячі новини Львова та України, підписуйтеся на наш Instagram та Viber.

Трансляції важливих подій наживо і щотижневі відеопрограми  про актуальні львівські питання у «Темі тижня» та інтелектуальні розмови на загальноукраїнські теми у «Акцентах Твого міста» і публічні дискусії для спільного пошуку кращих рішень викликам громади міста – дивіться на нашому YouTube-каналі.

 


Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!