Львівщина втратила ще чотирьох захисників на війні з окупантами

2644 0
Унаслідок російської агресії героїчно загинули Микола Сьорак, Василь Пелиш, Ігор Гриновець та Олег Штрайсель.
Умовне фото

Умовне фото

Микола Сьорак 

У бою з російським окупантом, у день свого 50-ти річчя, загинув Сьорак Микола Ігорович. Про це повідомила Меденицька селищна рада.

Чоловік народився 17 вересня 1972 р. З 1990 по 1993 роки проходив строкову службу в армії. У 1996 році одружився. Виховував двох дочок. Працював оператором Опарської дільниці «Львівгазвидобування». В 2014–2015 рр. захищав Батьківщину від російського вторгнення.

Останні роки працював за кордоном і був учасником Краківського Об’єднання Ветеранів АТО/ООС та великим другом ГКУ в Кракові. З перших днів вторгнення добровільно повернувся із-за кордону і пішов захищати нашу Батьківщину.

Проходив службу у 103 окремій бригаді ТРО на посаді командира евакуаційного відділення роти забезпечення. Виконував військові обов’язки на Краматорському напрямку.

Василь Пелиш 


У лікарні в Дніпрі 18 вересня помер військовий із Львівщини Василь Пелиш. Він отримав поранення в голову на Донеччині, коли перевозив необхідні для воїнів речі з другої лінії фронту на першу. Про це повідомили у Самбірській міській раді.

Василь Пелиш зі Старого Самбора захищав Україну ще у 2014 році. Тоді він у важкому бою зазнав поранення та потрапив у полон до ворогів. Коли ж окупанти побачили на руці воїна татуювання у формі тризуба, вони відрубали хлопцеві руку. Попри це, з початком повномасштабного вторгнення Василь знову пішов захищати Україну.

Ігор Гриновець


На війні з окупантами загинув уродженець села Романів Львівської області Ігор Гриновець. Про це повідомили у пресслужбі ЛМР.

Із початком повномасштабного вторгнення добровольцем став на захист України. Служив у лавах 24-ї окремої механізованої бригади імені короля Данила оперативного командування «Захід» Сухопутних військ Збройних сил України. У полеглого залишилися батько, мати, рідна сестра, брат та цивільна дружина.

У вівторок, 20 вересня о 11.00, у Львові відбудеться чин похорону із захисником у Гарнізонному храмі свв. апп. Петра і Павла. Полегого поховають у рідному селі Романів на Львівщині. 

Олег Штрайсель 

Захищаючи Батьківщину, загинув 32-річний львів’янин Олег Штрайсель. Про це повідомили у пресслужбі ЛМР.

Із початком повномасштабного вторгнення добровільно вступив до лав ЗСУ. Служив у складі 24-ї окремої механізованої бригади імені короля Данила оперативного командування «Захід» Сухопутних військ Збройних сил України. Виконував бойові завдання на території Луганської області, де отримав поранення. Одужавши, одразу повернувся на фронт. У загиблого залишилися дружина, двоє дітей, брат та батько.

Зазначимо, у вівторок, 20 вересня о 11.00, у Львові відбудеться чин похорону з Героєм у Гарнізонному храмі свв. апп. Петра і Павла. Полегого поховають на Личаківському кладовищі. 

Нагадаємо, що Тvoemisto.tv започаткувало Книгу пам'яті загиблих Героїв російсько-української війни. Про небесний батальйон Львівщини читайте тут.
 
Антоніна Костик

_____________________________________________________________________________________________________

Щоб отримувати актуальні й гарячі новини Львова та України, підписуйтеся на наш Instagram та Viber.

Трансляції важливих подій наживо і щотижневі відеопрограми - про актуальні львівські питання у «Темі тижня» та інтелектуальні розмови на загальноукраїнські теми у «Акцентах Твого міста» і публічні дискусії для спільного пошуку кращих рішень викликам громади міста– дивіться на нашому YouTube-каналі.

 

Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!