Львівщина втратила ще двох Героїв на війні з окупантами

3688 0
Микола Сомик та Тарас Дучак загинули в бою з російської армією.
Фото з відкритих джерел

Фото з відкритих джерел

На війні з російськими окупантами загинув мешканець Новояворівська, 51-річний боєць 128 окремої гірсько-штурмової бригади Микола Сомик. Прощання та чин похорону українського воїна відбудеться 11 березня о 12:00 у селі Кам‘яне (Жидачівський район). Про це повідомили у Новояворівській міській раді.

 «Микола не міг спокійно сидіти, склавши руки, і пішов боронити рідну землю. Вважав, що гірше смерті немає нічого. Був доброю людиною, патріотом своєї країни та вірив у її щасливе майбутнє. Це невимовна втрата для нашої сім‘ї», – кажуть рідні про Героя.

Микола Сомик народився 19 грудня 1971 року, навчався в Новояворівській школі №2. Проживав довгий час у Новояворівську. Одружився та виховував двоє дітей. Разом з сім’єю переїхав до села Кам‘яне Жидачівського району.

Із 2014 року пішов добровольцем на війну в складі 72 окремої механізової бригади, а з 14 лютого 2022 року захищав українську землю в складі 128-ої бригади гірсько-штурмової бригади. 24 грудня 2022 року загинув, обороняючи Бахмут від російських окупантів.

У Миколи залишились дружина, син, донька, внучка, мама, брат із сім’єю.

6 березня під Бахмутом загинув Тарас Дучак, 48-річний уродженець с. Хоросно – воїн, захисник, парамедик у відділенні.

Як повідомили у Солонківській територіальній громаді, до ЗСУ Тараса призвали 15 серпня 2014 року. Тоді проходив службу у складі 24 бригади. Приймав участь в боях під Кримським, Авдієвкою, Новотошківським. У вересні 2015 року – демобілізований.

У грудні 2022 знову вступив у Збройні Сили України до 67 окремої механізованої бригади в батальйон Правого Сектору, сьогодні – імені Тараса Бобанича. У Героя залишилась мама Ольга. Він був у неї єдиним сином.

Нагадаємо, Тvoemisto.tv започаткувало Книгу пам'яті загиблих Героїв російсько-української війни. Про небесний батальйон Львівщини читайте тут

___________________________________________________________________________________________________

Щоб отримувати актуальні й гарячі новини Львова та України, підписуйтеся на наш Instagram та Viber.

Трансляції важливих подій наживо і щотижневі відеопрограми  про актуальні львівські питання у «Темі тижня» та інтелектуальні розмови на загальноукраїнські теми у «Акцентах Твого міста» і публічні дискусії для спільного пошуку кращих рішень викликам громади міста – дивіться на нашому YouTube-каналі.


Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!