Львівщина за тиждень має скласти план економії газу в школах

1574 0
Впродовж тижня у Львівській області моніторитимуть роботу теплопостачальних підприємств, аби підрахувати, скільки газу в бюджетних установах можна буде зекономити під час опалювального сезону.
Фото: dp.ru

Фото: dp.ru

Таке доручення дав т.в.о. голови Львівської облдержадміністрації Юрій Турянський, інформує прес-служба ЛОДА.

Як розповіла директор департаменту освіти й науки облдержадміністрації Олександра Небожук, «загалом на Львівщині є майже 1,5 тисячі шкіл. З них практично 1 тис. мають власні котельні, а всі інші – опалення отримують централізовано».

Аби виконати урядове доручення щодо 30% економії газу впродовж наступного опалювального сезону як варіант розглядають зміну розкладу навчального року, зробити значно тривалішими зимові канікули.

Читайте також: Як лікарні Львівщини економитимуть газ цієї зими?

Юрій Турянський доручив впродовж тижня провести повний моніторинг організацій та підприємств, які надають послуги з теплопостачання бюджетним установам. «За тиждень часу треба вийти на паливний баланс. Ми будемо мати таку собі «мапу» і чітко будемо знати скільки зможемо зекономити газу», – сказав він.

Також він доручив до 1 грудня розробити обласну програму щодо оптимізації витрат на паливно-енергетичні ресурси та створення сприятливого паливного балансу області.

Читайте також: У Львові хочуть навчати дітей по суботах, аби економити газ

ТЕГИ: Львів, газ

Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!