Львівщина збільшила експорт деревини, текстилю та соків у ЄС

2065 0
За 5 місяців 2014 року Львівщина експортувала товари у 89 країн світу. Найбільше – в Польщу, Російську Федерацію, Данію та Чехію. Порівняно з аналогічним періодом минулого року у Львівській області зафіксовано ріст обсягів зовнішньої торгівлі.

Зокрема, експорт товарів збільшився на 10,2% або на 53,0 млн дол. США та дорівнює 570,9 млн дол. Імпорт – лише на 1,1% (11,0 млн дол.) та становив 980,2 млн дол, інформує прес-служба Львівської обласної державної адміністрації.

Підприємства області збільшили у країни ЄС експортні поставки деревини (на 72,2%; у Польщу, Словаччину, Велику Британію), вузлів електрообладнання для автомобілів (на 32,3%; найбільше у Португалію, Німеччину, Велику Британію, Чехію), текстилю (на 16,4%; у Німеччину, Велику Британію, Польщу), продуктів переробки плодів та овочів, а саме соків (на 8,0%; у Польщу).

Імпорт з країн Євросоюзу зменшився через скорочення надходжень фруктів з Польщі, нафтопродуктів – з Польщі та Литви, м’яса і субпродуктів – з Польщі та Німеччини.


Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!