Львівська академія сухопутних військ видала книгу про Героїв АТО

2697 0
У Львові за кілька днів до 24-ї річниці Незалежності представили книгу «Світла пам’ять Героям полеглим, честь і слава Героям живим», яку видала Академія сухопутних військ ім. гетьмана П. Сагайдачного.
фото: Тис Микола/ZIK

фото: Тис Микола/ZIK

Це книга про випускників академії, які загинули при виконанні службових обов’язків під час АТО. Працювали над нею майже рік. Книжка складається з чотирьох розділів. У ній зібрано історії 162 бійців, яким присвоїли державні нагороди. Наразі тираж становить 200 примірників.

Полковник запасу, редактор журналу «Офіцер України» Академії сухопутних військ імені гетьмана Петра Сагайдачного Ігор Махно, який є укладачем книги «Світла пам’ять Героям полеглим, честь і слава Героям живим», розповідає: «Тут є історія про капітана Андрія Вовкуновича, котрий під Савур-Могилою виводив з оточення 20 бійців. Я провів паралель з війною в Афганістані. Там був капітан Сіваков. Коли він завершив спецоперацію, йому перекрили дорогу, тому він відійшов не в бік своїх військ, а у глибину. Противник нишпорив по передньому краю, але капітан кілька діб відсидівся, а потім вивів своїх спецпризначенців неушкодженими. Так само і Вовкунович, коли виходив з-під Савур-Могили. Він не пішов одразу до своїх, а завернув трохи вглиб. Відтак, він зміг вивести 20 військових, незважаючи на те, що місцеве населення здавало їх ворогу».

Те, що книга про Героїв побачила світ напередодні Дня незалежності, укладачі називають збігом, проте погоджуються, що це доволі символічно. Крім того, Ігор Махно повідомив, що вже розпочалася робота над другим виданням, яке згодом планують розповсюдити по школах та бібліотеках.

Полковник запасу редактор журналу «Офіцер України» Академії сухопутних військ імені гетьмана Петра Сагайдачного Ігор Махно

Джерело: IA ZIK

Опублікувала Юлія Сабадишина


Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!