Львівська дитяча лікарня отримала надсучасний апарат ШВЛ для реанімації новонароджених

1335 0
Апарат допомагає дихати малюкам від 500 грамів.
фото: kid520.com

фото: kid520.com

Реанімація новонароджених Львівської обласної дитячої клінічної лікарні ОХМАТДИТ отримала апарат штучної вентиляції легень, який можна застосовувати для малюків вагою від 500 г. Про це йдеться у повідомленні лікарні.

Читайте також: Лікарні Львівщини отримають п'ять нових рентген-апаратів

За словами завідувачки реанімації новонароджених лікарні ОХМАТДИТ Галини Заремби, апарат оснащений модулем капнографії основного потоку (для вимірювання і графічного відображення концентрації вуглекислого газу у повітрі, яке вдихає чи видихає пацієнт під час дихального циклу. – ред.) для новонароджених, дітей та дорослих.

«Інноваційні рішення у цьому девайсі допомагають вентилювати малюків від 500 грамів, його можливості дозволяють обрати оптимальний режим з 38 можливих. Це чудовий інструмент для якісної респіраторної підтримки новонароджених», – каже Галина Заремба.

Вартість надсучасного апарату ШВЛ становить 1 млн 870 тис. грн. Його придбання стало можливим завдяки субвенції з державного бюджету на соціально-економічний розвиток.

Нагадаємо, що Львівська обласна дитяча клінічна лікарня ОХМАТДИТ включена у програму «Великого будівництва», тому для неї планують збудувати новий хірургічний корпус. Він буде розташований на території обласного перинатального центру, що на вул. Джорджа Вашингтона.

Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!