Львівська філармонія розкриє таємницю співпраці дириґента та оркестру

1184 0
«Дириґенти. Українською» – це проєкт про таємницю співпраці і співжиття дириґента і оркестру. У головних ролях – молоді, надзвичайно талановиті й перспективні дириґенти з усіх куточків України.
Фото: Львівська філармонія

Фото: Львівська філармонія

У лютому Львівська національна філармонія імені Мирослава Скорика підготувала дві події у рамках концертної серії проєкту «Дириґенти. Українською». 

Дириґенти. Українською: Соловей

12 лютого, 19:00 год, концертний зал Людкевича

Подія 12 лютого поєднає творчість Антоніна Дворжака та Мирослава Скорика. Академічний симфонічний оркестр виступить під батутою Ігоря Соловея, у творчій біографії якого сотні концертнів у різних країнах Європи та Україні.

Програма події включатиме Віолончельний концерт Дворжака. Солюватиме Олексій Шадрін. Другим твором програми стане Сюїта з музики до драми Лесі Українки «Камінний господар» Мирослава Скорика.

Дириґенти. Українською: Літун

21 лютого, 18:00 год, концертний зал Людкевича

У лютому минає сьома річниця трагічних подій, що відбувалися на Майдані у 2013-2014 рр. Саме пам’яті Небесної Сотні буде присвячена подія 21 лютого. Одним із «головних героїв» вже традиційно стане Академічний симфонічний оркестр Львівської філамонії. У центрі буде Юрій Літун – талановитий дириґент, у творчій біографії якого виступи із Національним симфонічним оркестром України, Національним президентським оркестром України, INSO-Lviv, Kośice Philharmonic (Словаччина), Kielce Philharmony (Польща), НКА «Київські солісти», оркестром Національної оперети України.

У програмі концерту композиції, які об’єднують почуття відданості та любові до своєї країни – симфонічна поема «Мазепа» угорського композитора Ференца Ліста та Сьома симфонія Людвіга ван Бетховена.

Детальніше про перший концерт можете прочитати тут, а про другий за цим посиланням.

Фото Львівської філармонії

Партнерська публікація

 



Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!