Львівська галерея мистецтв просить передати їй на баланс Жовківський замок

2068 0
Жовківський замок закладений у 1594 році.
Фото: Край

Фото: Край

Львівська національна галерея мистецтв імені Б.Г. Возницького запропонувала візію розвитку Жовківського замку. Просить передати замок на її баланс для належного утримання та реставрації.

Читайте також: Недооцінений. Що буде зі Свірзьким замком на Львівщині

У галереї зазначили, що, до прикладу, прибутковість Олеського замку, який перебуває на їхньому балансі, торік зросла на 5 млн 883 тис грн.

За їхніми словами, Жовківський замок потребує, зокрема, реконструкції дахів та реставрації фасадів в’їзного корпусу. У галереї пропонують створити у замку потужну експозиційну програму, залучити європейські грантові кошти, для того, щоб розвивати внутрішній туризм.

«Жовківський замок містить величезний туристичний потенціал розвитку не лише Жовкви, але й загалом Львівської області. Натомість для повноцінного розкриття свого потенціалу він потребує комплексної стратегії, котра передбачає кілька складових, насамперед синергію взаємодії в експозиційній діяльності, логістиці й адмініструванні. Ми вважаємо що, наша установа могла б стати успішним господарем у цих стародавніх спорудах», – йдеться у повідомленні галереї.

Читайте також: Олеський замок на Львівщині внесуть до держреєстру пам'яток України

Нагадаємо, що Жовківський заповідник передадуть в управління Львівській галереї мистецтв.

Жовківський замок закладений гетьманом Станіславом Жолкевським у 1594 році. Споруда поєднує два архітектурні стилі ренесанс та бароко. Сучасного вигляду замок набув внаслідок численних перебудов. Найбільш руйнівним для замку було 19 століття.


Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!