Львівська гандбольна «Галичанка» перемогла київський «Спартак»

1966 0
Львів’янки набрали вісім очок і разом з ужгородськими «Карпатами» та херсонською «Дніпрянкою» стали лідерками у турнірній таблиці.
фото: gazeta.lviv.ua

фото: gazeta.lviv.ua

Цієї п’ятниці та суботи львівська «Галичанка» приймала на домашньому майданчику київський «Спартак», з яким зіграла перенесені матчі другого туру чемпіонату України жіночої гандбольної Суперліги сезону 2016/2017 рр. Про це повідомлють у прес-службі міськради.

Незважаючи на те, що проти «Спартака» не змагалися кілька лідерів «Галичанки» – Наталія Туркало, Анастасія Дорожівська, Мар’яна Маркевич – зі столичними гостями львів’янки  впоралися без особливих проблем. У перший ігровий день (30 вересня) «Галичанка» розгромила «Спартак» з рахунком 36:17 (16:7), другого ігрового дня (1 жовтня) – з рахунком 35:18 (23:6).

«Насамперед на цих матчах відпрацьовували захист – ставила їм завдання пропустити не більше 15-ти м’ячів у ворота. Пропустили трішки більше, хоч і не набагато. Тож у понеділок на тренуванні їм доведеться добре побігати (сміється), розберемо помилки і попрацюємо над недоліками.

По-друге, оскільки у «Спартаку» грають молоді дівчата, ми мали також можливість наігрувати і нашу молодь. Заодно дали відпочити кільком досвідченим «галичанкам» - Наталії Туркало, Анастасії Дорожівській, а також Мар’яні Маркевич, яка дещо прихворіла, хоч грати і могла, але ми вирішили її не турбувати.

Я хотіла подивитись, яку гру покаже наша молодь, наскільки відповідально вони поставляться до своїх завдань на майданчику, бо тренування тренуванням, а змагання – це зовсім інша справа. Я задоволена. Добре проявили себе центральна Тетяна Поляк (№ 17), лінійна Ольга Василяка (№ 21) півсередні Олександра Жолобович (№3) та Наталія Стрюкова (№14)», – прокоментувала тренер команди Тетяна Штефан.

Отож, «Галичанка» з  перемог розпочала чемпіонат України цього сезону, двічі здолавши у першому турі миколаївський «Реал»,  а в другому турі – київський «Спартак». Відтак, львів’янки набрали вісім очок і разом з ужгородськими «Карпатами» та херсонською «Дніпрянкою» стали лідерками у турнірній таблиці.

Турнірна таблиця (після 2-х турів):

«Галичанка» Львів – 8 оч.

«Карпати» Ужгород – 8 оч.

«Дніпрянка» Херсон – 8 оч.

«Реал» Миколаїв – 0 оч

«Економ-Університет» - 0 оч.

«Спартак» Київ – 0 оч.

7-8 жовтня відбудеться третій тур жіночої Суперліги, в рамках якого «Галичанка» прийматиме вдома своїх найзапекліших суп ерниць, віце-чемпіонок України – ужгородські «Карпати».Л

Опублікувала Наталія Середюк


Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!