Львівська хорова капела «Дударик» святкує 48-річчя. Програма

2205 0
У планах капели – відкрити Національний центр хорової культури України.
Фото: Фейсбук-сторінка "Дударик"

Фото: Фейсбук-сторінка "Дударик"

17 жовтня академічна чоловіча хорова капела «Дударик» відзначатиме 48-ліття.  Про це повідомляє пресслужба ЛОДА.

За цей час капела заспівала понад 10 тисяч творів на близько 4-х тисячах концертах, взяла участь у 500 літургіях, побувала із концертами у 20-ти країнах світу. Хор хлопчиків, а тепер хорова капела, співає з найвидатнішими світовими оркестрами, солістами та диригентами, у найпрестижніших концертних залах України і світу. 

Капелу засновував Микола Кацал за сприяння Українського Музичного Товариства у Львові, яку провадив впродовж 44 років. У 1989 році завдяки його старанням було створено першу в Україні хорову школу. Спеціально для неї влада міста передала приміщення колишнього міського шпиталю Святого Лазаря. Ця школа стала основою розвитку «Дударика». У планах капели – відкрити Національний центр хорової культури України.

Тож 17 жовтня «Дударик» привітає львів’ян концертами у Домініканському соборі – 17:00, на площі Ринок – 17:30, біля пам’ятника Тарасові Шевченку – 18:00.


Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!