Львівська художниця покаже свою інтерпретацію «Пекла» Данте

2305 0
У суботу, 25 квітня, о 16:00 годині в галереї просто неба «Щось цікаве» презентується виставка графічних плакатів Ганни Данчишин «Комедія». В експозиції – 9 робіт, які є образними варіаціями на теми шедевру Данте Аліг’єрі «Божественної комедії».
фото: photofact.in.ua, ukrwonderland.blogspot.com, klasnaocinka.com.ua

фото: photofact.in.ua, ukrwonderland.blogspot.com, klasnaocinka.com.ua

У своєму творі Данте говорить про те, що людина має двояку – смертну і безсмертну – природу і подвійне призначення. Ганна Данчишин по-своєму втілила думку великого поета, зобразивши «середньовічну пітьму» сучасного суспільства: жадібність, розпусту, черевоугіддя, означені величезними вустами, фаст-фудом, речами відомих брендів, грошовими купюрами, логотипами соціальних мереж.

Всі ці образи змальовані у полум’ї, кайданах, в оповитті змія – символу людських гріхів. Серія відкривається зображенням Біблії в руках людей – символу Божественного промислу в житті кожного й надії на Воскресіння.

Читайте також: Етнографічний музей запрошує на виставку переселенки з Криму

Як зазначає художниця, вона цьогоріч дізналася про 700-ліття написання частини «Пекла» із «Божественної комедії» Данте й вирішила присвятити цьому шедевру серію графічних малюнків.

Оглянути виставку й порівняти власне розуміння «Божественної комедії» з інтерпретацією Ганни Данчишин можуть усі охочі до 7 травня.

Виставка експонується у приміщенні «Щось цікаве» щодня, із 10:00 до 20:00 години, за адресою пл. Ринок, 13  (двір).

Вхід вільний.


Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!