Львівська ІТ-компанія отримала нагороду «Благодійна Україна» за волонтерство

5122 0
24 березня Асоціація благодійників України назвала лауреатів четвертого національного конкурсу «Благодійна Україна». Переможцем у номінації «Корпоративне волонтерство» став Благодійний Фонд «Відкриті очі» компанії SoftServe за низку проектів, реалізованих завдяки активній участі працівників та підтримці компанії. Відзнаки у цій номінації отримали також ПАТ «Фаворит Компані» (м. Житомир) – друге місце та ТОВ «Ашан Україна Гіпермаркет» (м. Київ) – третє місце.
Фото: itukraine.org.ua, softserve.ua

Фото: itukraine.org.ua, softserve.ua

«До участі у конкурсі ми подали 9 масштабних проектів, - розповідає член ради директорів SoftServe та Голова БФ «Відкриті очі» компанії SoftServe Тарас Вервега. – Серед них створення єдиного у Західній Україні сучасного кабінету підводного витягання хребта у Львівському військовому госпіталі;  модернізація (освітлення) пішохідного переходу у Львові; освітній проект «ІТ-школярик» (Івано-Франківськ). Проте найбільше ресурсів 2015 року були спрямовані, звичайно, на допомогу захисникам України. Зокрема, ми придбали і передали військовим та волонтерам екіпірування, засоби зв’язку, оптичні пристрої, автомобілі, комп’ютерну техніку тощо на понад 5,5 млн грн, співфінансували навчання з тактичної медицини для 1200 військових, яке проводила ГІ «T-Helpers», придбали 2 реанімобілі, один з яких працює в зоні АТО, а інший на території Львівської області використовується в медицині катастроф та екстреній медичній допомозі».

Окремо слід відзначити ініціативу працівників компанії щодо виготовлення безпілотників для АТО, забезпечення військових та медичних закладів обладнанням та медикаментами. Загалом торік SoftServe надав допомогу на близько 9 млн грн. Більшість з цих коштів було зібрано серед працівників, системну підтримку також надавала компанія. «Тому ця відзнака належить усім працівникам, які своєю безпосередньою участю та підтримкою зробили можливим втілення всіх вище зазначених ініціатив у життя! – наголошує Тарас Вервега».

Довідка:

Національний конкурс «Благодійна Україна» - масштабна ініціатива, що має на меті відзначення кращих українських благодійників, в тому числі волонтерів та найбільш ефективних благодійних ініціатив. Серед учасників конкурсу – соціально відповідальний бізнес, громадські, волонтерські та благодійні організації і спільноти, фізичні особи, дитячі і молодіжні колективи, ініціативні групи, об’єднання громадян, засоби масової інформації.

Цього року переможців було названо у 16 різних номінаціях, загалом на адресу Оргкомітету надійшло 712 заявок від громадських організацій, бізнесу та волонтерів. Участь у церемонії нагородження взяли перша леді Марина Порошенко, Патріарх Київський Філарет, Народний депутат України Микола Княжицький, заступник Міністра соціальної політики України Віталій Мущинін, Голова Наглядової ради Міжнародного БФ «Україна 3000» Катерина Ющенко, письменник і видавець Іван Малкович, Голова Державної Регуляторної служби Ксенія Ляпіна, директор Фонду підтримки молодіжного та олімпійського плавання, організатор всеукраїнського проекту «Хелп Спорт» Інна Силантьєва, член Наглядової ради конкурсу «Благодійна Україна» Марина Одольська, а також широке коло доброчинців. Оцінювання конкурсантів проводило незалежне журі. Переможці отримали найвищу доброчинну унікальну нагороду України – бурштинового «Янгола Добра».

За даними прес-служби компанії SoftServe

Опублікував Ігор Саджениця


Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!