Львівська кінокомісія тимчасово призупинила роботу

1881 0
У травні оголосять новий конкурс на посаду голови Львівської кінокомісії та відберуть нових членів команди.
Фото: segodnya.ua

Фото: segodnya.ua

Команда Львівської кінокомісії припиняє роботу через юридичний перехід на баланс КУ «Міський Палац культури імені Гната Хоткевича». Про це повідомили у прес-службі кінокомісії.

Читайте також: У Карпатах знімають фільм із французьким актором Жаном Рено

До кінця червня керівниця кінокомісії Ірина Ковальчук продовжить свою роботу як консультантка та членкиня Асоціації кінокомісій України, надаватиме професійну підтримку, аб налагодити нову модель роботи установи.

У травні оголосять новий конкурс на посаду голови Львівської кінокомісії та відберуть нових членів команди. Після переходу до Палацу культури, кінокомісії мають збільшити фінансування на виробництво фільмів та участь у конкурсах. У травні також оголосять Шостий конкурс кінопроектів Львівської кінокомісії, фільми у межах якого створюватимуть з липня по грудень.

Читайте також: В Instagram-Stories покажуть щоденники Голокосту, які знімали у Львові

Нагадаємо, що Львівську кінокомісію створили у 2015 році. Вона перебувала на балансі спершу в ЛКП «Львівський кіноцентр», а згодом у ЛКП «Культурно-освітній центр імені Олександра Довженка». За три роки роботи кінокомісії не вдалось стати самостійною інституцією, утім вона профінансувала декілька фільмів українських режисерів, які брали участь у місцевих та міжнародних фестивалях.

Торік Львівська кінокомісія першою в Україні увійшла до європейської мережі EUFCN (European Film Commission Network та вперше представила Україну на фестивалі короткометражних фільмів у Клермон-Феррані.

11 березня на пленарному засіданні ЛМР внесли зміни до «Про затвердження Програми розвитку кінематографії у Львові на 2015-2020 роки», у якій ідеться, що на базі Палацу культури імені Гната Хоткевича створять сектор «Кінокомісія».


Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!