Львівська лікарня отримала інкубатор для перевезення передчасно народжених дітей

1028 0
Вперше медзаклад отримав апарат, який дозволить транспортувати «поспішайок» з віддалених районів області.
Фото: Facebook/ Максим Козицький

Фото: Facebook/ Максим Козицький

Львівський обласний клінічний перинатальний центр отримав інкубатор для перевезення передчасно народжених дітей з віддалених районів Львівщини. Раніше медзаклад мав обладнання, яке дозволяло транспортувати діток лише між відділеннями центру. Новий інкубатор передала клініка Ернста фон Бергмана в Німеччині. Про це повідомив голова Львівської ОВА Максим Козицький.

Читайте також: У Львові виходили крихітну дівчинку, яка народилася з вагою в один кілограм 

«Новий інкубатор має безперебійне живлення, посилену амортизаційну базу, що зменшує вібрації при транспортуванні, забезпечує оптимальні температуру та вологість для передчасно народженої дитини», – написав очільник ЛОВА.

Крім того, для перинатального центру передали офтальмоскоп, апарат для лазерної корекції зору недоношеним діткам та медикаменти на понад 10 тисяч євро. Загальна вартість допомоги від лікарні Ернста фон Бергмана, громади міста Потсдам та медиків Дрездена становить понад 120 тисяч євро.

Читайте також: Нас називають «поспішайки». Як у Львові доглядають передчасно народжених дітей

Зі слів Максима Козицького, з клінікою Ернста фон Бергмана Львівщина співпрацює понад 5 років. Від початку повномасштабного війни медзаклад вп'яте надає гуманітарну допомогу Україні. Раніше передавали ліки для «поспішайок», апарати ШВЛ, рентген-апарати, які область скеровувала у медзаклади Миколаєва, Чернігова, Києва, Харкова, Сіверськодонецька та інших міст.

Нагадаємо, від початку повномасштабної війни у перинатальному центрі у Львові приймають породіль з усіх куточків України. 


Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!