Львівська лікарня швидкої допомоги отримала новий томограф

3149 1
Щодоби апарат може обстежувати до 35−40 пацієнтів.
Фото: пресслужба ЛМР

Фото: пресслужба ЛМР

Для лікарні швидкої допомоги закупили новий мультиспіральний 64-зрізовий комп’ютерний томограф Philips Ingenuity CT). Це перший томограф у місті та Львівській області з такою кількістю програм і можливостями для обстеження пацієнтів.

Щодоби апарат може обстежувати до 35−40 пацієнтів. Його вартість становить 23,5 млн грн. Томограф має гарантію 2 роки, а трубка – три роки.

Томограф у тестовому режимі запрацював 9 грудня. За цей час на ньому обстежили 225 пацієнтів.

«Відділення комп’ютерної томографії в Лікарні швидкої медичної допомоги – єдине, яке працює та надає допомогу впродовж цілої доби як мешканцям Львова, так і Львівської області. За рік у лікарні обстежують 12 тисяч пацієнтів. Цей апарат дозволяє обстежувати будь-яку частину тіла», – розповів керівник управління охорони здоров’я ЛМР Володимир Зуб.

Як зазначив завідувач відділення комп’ютерної томографії Ростислав Лозинський, новий томограф дозволяє підбирати параметри обстеження індивідуальну і зменшуючи променеве навантаження на пацієнта. Апарат має високу швидкість обстежень та отримання даних. Рентгенівська трубка на 360 градусів обертається за 0,4 с.

Завдяки томографу можна обстежити судини головного мозку, оцінити стан тканини мозку, зробити ангіографію легеневих артерій, аорти, периферичних судин, 3D моделювання, віртуальну ендоскопію, біопсію. Крім цього, цим томографом можна обстежувати й дітей.

Фото ЛМР


Читайте також:
22 Грудня, 2019 10:44
Львів Цікаво, чи кожному по кишені буде це обстеження? На старому приладі в медінституті коштує 1700,то ж скільки на новому?
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!