Львівська майстерня шоколаду підозрює московську компанію в плагіаті логотипу. Доповнено

8933 0
Львівські підприємці обіцяють судитись, якщо це виявиться правдою.
фото з Instagram "Московская шоколадная мануфактура"

фото з Instagram "Московская шоколадная мануфактура"

«Московская шоколадная мануфактура» використала для свого брендування логотип, дуже схожий на логотип «Львівської майстерні шоколаду». Про це у себе на Facebook повідомив співвласник «Холдингу емоцій "!FEST"», якому належить бренд «Львівська майстерня шоколаду», Андрій Худо.

У прес-службі Холдингу емоцій «!FEST» Tvoemisto.tv повідомили, що наразі компанія вивчає, чи дійсно існує «Московская шоколадная мануфактура», адже на її сторінку у Facebook підписано лише 37 осіб.

Якщо інформація про існування такої фірми підтвердиться, то у «!FEST» готують судовий позов щодо захисту інтелектуальної власності. У коментарі виданню «Ліга.Бізнес» Андрій Худо уточнив, що судитися буде не в Росії, а в місці, де діє міжнародне право і рішення суду можна втілити в життя.

Читайте також: Люди Твого міста: Андрій Худо про Львів емоційний

Ліворуч – логотип «Львівської майстерні шоколаду», праворуч – «Московской шоколадной мануфактуры»

На сайті «Московской шоколадной мануфактуры» вказано, що вони займаються виробництвом та доставкою шоколаду ручної роботи. Ціни на продукцію коливаються від 100 до 5000 рублів за набір солодощів. В асортименті шоколад, цукерки, торти та шоколадні набори.

Instagram-сторінка «Московской шоколадной мануфактуры» більш активна. Перші дописи тут датуються січнем 2016 року. Наприклад, у пості за 31 січня видно, як для маркування своєї продукції компанія використала логотип, який є майже аналогічним логотипу «Львівської майстерні шоколаду». В описі до акаунту також вказано ім’я однієї з власниць фірми – Марина Жданова.

Читайте також: Все буде «!FEST»: Як львівська компанія будує світовий бренд

В єдиному державному реєстрі юридичних осіб Росії є інформація про товариство з обмеженою відповідальністю (ООО) «Московская шоколадная мануфактура». Юридичним адресом вказано проїзд Красноворотський, 2. Ця адреса не збігається з адресою, яка вказана на сайті компанії – вулиця Нижня Красносільська, 5. Між фактичною та юридичною адресою відстань в 1,6 км.

У реєстрі також є інформація про трьох власників фірми – Асєєва Анна, Терюхов Максим та вищезгадана Марина Жданова. Одним з основних видів діяльності вказана торгівля шоколадом та кондитерськими виробами. Фірма зареєстрована 23 грудня 2015 року.

Доповнено.

5 липня на Facebook-сторінці «Московской шоколадной мануфактуры» повідомили, що компанія змінить свій логотип.

«Є компанія, логотип якої дещо схожий на наш, але був розроблений раніше, як виявилося. Це залишиться на совісті нашого аутсорс-дизайнера, а ми теж винесемо з цього урок про те, з якими людьми нам співпрацювати... Ми вирішили найближчим часом внести зміни у свій логотип. Це чесно, і, незважаючи на наявні очевидні відмінності, цих відмінностей буде більше», – йдеться в повідомленні.

Назар Притула


Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!